Annonce

Portrætbillede af Pia Heidi Nielsen

Klumme: Velkommen til folkene fra ISS

FOAs råd er at stoppe med hovedløs udlicitering og i stedet lægge vægten på udvikling og kvalitet indenfor de offentlige rammer, skriver Kost- og Servicesektorformand, Pia Nielsen. 

Annonce

700 nye kolleger får FOAs medlemmer under Kost- og Servicesektoren, når de privatansatte fra ISS-koncernen overgår til Forsvaret. "Til de ’nye’ medarbejdere siger vi: Velkommen til." skriver Pia Nielsen i denne klumme.  Malte Kristiansen

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Næsten 700 privatansatte fra ISS-koncernen overgår i løbet af foråret til at være ansat under Forsvaret. Det sker, når Forsvarets milliardstore servicekontrakt med ISS ophæves. Ophævelsen kommer efter massiv kritik og skriverier om dårlig rengøring, mangelfuld service og forplejning og meget pressede arbejdsvilkår for de ISS-ansatte. 

Den nye aftale betyder, at kantine- og rengøringsområdet tages hjem 1. april 2022, hvorefter opgaverne varetages af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i to år og sendes i udbud igen i 2024. Det sidste vil jeg godt stille spørgsmålstegn ved visdommen i. 

Nogle af os husker stadig den store udliciteringsbølge tilbage i 2012 og i 2014. Den gav slet ikke den besparelse og kvalitet, der var stillet i udsigt. FOAs råd er at stoppe med hovedløs udlicitering og i stedet lægge vægten på udvikling og kvalitet indenfor de offentlige rammer. 

Kost- og Servicesektoren i FOA er godt i gang med møder og forhandlinger om de køkkenmedarbejdere i kantinerne, som nu skal overdrages’ fra en privat overenskomst til en offentlig. Rent praktisk bliver medarbejderne overdraget med deres nuværende overenskomst, som fastholdes frem til udløbet af 2023. Herefter vil der ske en overgang til relevante statslige overenskomster. 

Der er ingen tvivl om, at en så stor proces giver mange spørgsmål om løn- og ansættelsesvilkår og giver grundlag for uro og usikkerhed blandt medarbejderne. De spørgsmål og den uro vil vi sikre, at der bliver taget hånd om. Til de ’nye’ medarbejdere siger vi: Velkommen til.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev