Annonce

Mennesker foran Forligsen

Tema: OK21

Vil du sikres i tilfælde af konflikt? Meld dig ind nu


Du skal være meldt ind i FOA inden den 1. januar 2021 for at få konfliktunderstøttelse, hvis overenskomstforhandlingerne ender i konflikt næste år.

Annonce

Overenskomstforhandlingerne i 2018 var tæt på at ende i konflikt, og der var varslet både strejke og lockout. Men til sidst blev parterne enige om en aftale.  Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Inden længe går FOA sammen med de andre faglige organisationer til forhandlingsbordet for at lande en aftale om nye overenskomster med arbejdsgiverne.
 
Men går forhandlingerne i hårdknude og ender i strejke eller lockout, skal du være meldt ind i FOA senest 1. januar 2021 for at få konfliktunderstøttelse. Hvis du melder dig ind senere end 1. januar, har du kun ret til konfliktunderstøttelse, hvis du er nyansat på FOAs faglige område. 
 
Derfor er det en god idé, at man prikker sine kolleger, der ikke er medlem, på skulderen nu, siger formand for FOA, Mona Striib.
 
”Vi opfordrer til, at man er en del af løsningen. Det betyder, at skal vi nå nogen resultater, når vi forhandler overenskomster og aftaler, så skal så mange som muligt være en del af løsningen og fællesskabet,” siger Mona Striib.
 
FOA har allerede udstukket sine krav til Forhandlingsfællesskabet, og sammen med de andre faglige organisationer er FOA netop nu ved at aftale, hvilke krav der skal rejses i fællesskab til arbejdsgiverne.
 
Den 15. december bliver lønmodtagernes krav udvekslet med arbejdsgiverne, og de første forhandlingsmøder med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner starter kort tid derefter. 
 

Lockout-lån

Hvis du som FOA-medlem bliver lockoutet af din arbejdsgiver, får du udbetalt din fulde løn i to uger. Derefter bliver du tilbudt et lockout-lån. Det sker for at sikre, at strejkekasserne kan holde, fortæller Mona Striib.

"Vi er helt sikre på, at vi kan holde til to uger, og hvis en eventuel konflikt løber længere end det, så har vi etableret muligheden for et lån, så ingen skal gå fra hus og hjem," siger formand for FOA, Mona Striib.
 
Her kan du melde dig ind i FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev