Annonce

Praktikmatch efterår 2021

Er du Fagbladet FOAs næste journalistpraktikant? 

Annonce

Annonce

Mød Fagbladet FOAs redaktion til Åbent Hus den 2. og 3. november 2021! Fotocollage: May Buhr

Fagbladet FOA skriver om det vigtigste i vores velfærdsstat: Nemlig om de medarbejdere, der passer vores børn, plejer vores ældre, kører vores ambulancer og gør rent, når alle andre er gået hjem.

Det er deres arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, deres stress, løn og arbejdsglæde, du kommer til at skrive om som praktikant på Fagbladet FOA. Det du skriver, kommer til at påvirke velfærdsdebatten. 

Som journalistpraktikant på Fagbladet FOA lærer du det journalistiske håndværk, så det sidder på rygraden. Du lærer at skrive hurtige nyheder og fængende reportager, du bliver god til at guide læserne i kompliceret stof. Du kommer til at søge om aktindsigt og til at konfrontere magthaverne. Og du kommer – ikke mindst – til at anskueliggøre konsekvenserne af de politiske beslutninger ved at tale med dem, der skal leve med dem. 

Du kommer altså hele vejen rundt i journalistikken og dens genrer og får en grundig uddannelse i den klassiske nyhedsjournalistik. Har du lysten, får du også mulighed for at prøve kræfter med pressearbejde eller at lave indhold til sociale medier. 

Læs vores stillingsoplag her! 

En værdsat del af holdet

Som praktikant på Fagbladet FOA bliver du del af et aktivt kommunikations-miljø med i alt 35 dygtige og hjælpsomme kolleger i FOAs kommunikationsafdeling, der alle arbejder med fx journalistik, foto, kommunikation og grafisk design og elsker at have det sjovt undervejs. 

Fagbladet FOA er en virkelig god og rar arbejdsplads, der vægter sammenhold og sparring.  Vi går op i, at du under din praktik får dine interesser og idéer i spil. Til gengæld får du sparring og hjælp til at forløse dem sammen med os i en medarbejdergruppe, der arbejder tæt sammen.  

Selv bliver du del af et praktikanthold – to journalister og en fotograf – der hænger tæt sammen fagligt og socialt, og som gerne går ud sammen, når fredagens deadline er overstået.

Praktikmesse

Vi glæder os allerede nu til at se dig til praktikmessen på RUC den 27. oktober 2021, hvor du kan høre meget mere om, hvad det vil sige at være journalistpraktikant på Fagbladet FOA. Her vil du møde praktikantvejlederen og Simone Kjølbye-Dam, der er en af vores tre nuværende praktikanter. 

Hvis du har spørgsmål før eller efter, så tøv ikke med at kontakte praktikantvejleder Malin Schmidt på 31 23 55 31 eller masch@foa.dk.  

Åbent hus

Vi holder Åbent Hus både den 2. november og den 3. november klokken 9.30 både fysisk og på Teams. Til Åbent Hus møder du først chefredaktør Gitte Hejberg, praktikantvejleder Malin Schmidt og journalist Rasmus Handberg, der i dag dækker social- og sundhed på Fagbladet FOA og startede som praktikant på Fagbladet FOA i 2016. Du vil få rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs. Bagefter får du en rundtur på redaktionen sammen med vores nuværende praktikanter. 

Tilmeld dig Åbent Hus hos praktikantvejleder Malin Schmidt på 23 23 55 31 eller masch@foa.dk og skriv om du kommer fysisk eller om vi skal sende dig et Teams-link.

Hvis du ønsker at deltage i en forsamtale i forlængelse af Åbent Hus, skriv til praktikantvejleder Malin Schmidt på masch@foa.dk og send dit telefonnummer.

Her kan du også oplyse om, hvorvidt du ønsker en fysisk samtale, eller om vi skal sende dig et Teams-link, så vi kan gennemføre samtalen virtuelt. 

Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med at ringe til praktikantvejleder Malin Schmidt på 31 23 55 31 eller til vores søde og dygtige journalistpraktikanter Simone Kjølbye-Dam på 31 25 48 97 eller Simon Marvig Ravn på 31 65 92 44 for at høre, hvordan det er at være i praktik på Fagbladet FOA. 

Forsider af Fagbladet FOA nr. 1/2020. Iben Gad/ Jørgen True/ Jan Sommer

Det siger tre tidligere praktikanter ...

"Der har altid været tiltro til, at jeg kunne gennemføre, hvad jeg satte mig for. Om det så var at bruge uger på at researche en specifik historie eller at holde ministerier, kommuner og regioner til ansvar for deres coronastrategier. Redaktørerne har været optaget af, at jeg ikke bare lærte noget, men ogsåarbejdede med emner og temaer, der interesserede mig."

Anja Skov Marcussen, journalistpraktikant 2020/21 

"Da jeg skulle søge praktik, var det vigtigt for mig at lande et sted, hvor jeg kunne komme ud i virkeligheden og møde mine kilder i øjenhøjde. Det har jeg virkelig fået lov til. Jeg har blandt andet været til fredagsbar pået plejehjem i Randers og fulgt en social- og sundhedsassistenten på hans nattevagt i et fixerum på Vesterbro. Noget af det, jeg synes er fedt ved Fagbladet FOA, er, at man skriver til og om mennesker, som ikke ret tit får en stemme."

Astrid Graugaard Ingemann, journalistpraktikant 2019/20

"Jeg tror ikke, at der findes nogen anden praktikplads for fotojournalister, hvor der er mulighed for at udnytte alle sine kompetencer fra uddannelsen, så godt som hos Fagbladet FOA."

Tobias Stidsen, fotojournalistpraktikant i 2020/21

Mød flere journalistpraktikanter her i vores praktikantfolder. 

Vi glæder os til at møde dig!

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev