Annonce

Julegave

Stor forskel på om kommunalt ansatte får julegaver


Rundt omkring i landets kommuner er der stor forskel på, om medarbejderne får julegaver fra arbejdspladsen. Det er fjollet, fordi gaver er et nemt redskab til at vise anerkendelse, mener arbejdsmiljøkonsulent i FOA Charlotte Bredal.

Annonce

35 procent af kommunerne giver kun julegaver til nogle medarbejdere, mens andre i samme kommune ikke får noget. Colourbox

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Der er stor forskel på, om arbejdsgiverne giver gaver til deres medarbejdere rundt omkring i landets kommuner. Det viser en rundspørge, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har gennemført blandt landets 98 kommunale HR- og personalechefer.

I 31 procent af kommunerne giver de slet ikke julegaver, i 35 procent af kommunerne får nogle af medarbejderne julegaver og i 34 procent af kommunerne får alle medarbejderne en julegave. 85 kommuner har besvaret hele eller dele af undersøgelsen.

”Det er fjollet, for gaven er et nemt redskab til at vise anerkendelse. Den kan man selvfølgelig vise hele året, men her er bare en oplagt lejlighed,” siger arbejdsmiljøkonsulent i FOA Charlotte Bredal til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.
 

Faktisk lidt bekymrende

Specielt det, at 35 procent af kommunerne giver gaver til nogle af medarbejderne, men ikke giver til alle, vækker opsigt hos Charlotte Bredal: 
 
”Det er kedeligt og faktisk også lidt bekymrende. Jeg synes, man bør give alle medarbejdere gaver,” siger hun til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. 

I alt giver 69 procent af kommunerne gaver til nogle eller alle medarbejdere. Det er en stigning på 8 procent siden 2014. I en lignende rundspørge foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner dengang var tallet nemlig 61 procent. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev