Annonce

Fra revisor til dagplejer: Nu er jeg glad hver morgen


Friheden i jobbet som dagplejer skal tiltrække flere yngre til faget. Det mener den 33-årige dagplejer Camilla Posey.

Annonce

“Som dagplejer skal man selvfølgelig være god til at arbejde med børn. Og så skal man kunne lide at arbejde alene en del af tiden. For mig giver det en vis frihed at kunne bestemme selv,” siger dagplejer Camilla Posey. Jørgen True

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Når klokken nærmer sig 6.15 om morgenen, tager Camilla Posey normalt en dyb indånding. Snart modtager hun nemlig de første to af de i alt fem dagplejebørn, og så går dagen slag i slag.

Så er der en næse, der løber og skal tørres. Så falder den etårige og skal trøstes. Eller en konflikt skal løses, når to børn skændes om en gynge.

“Det er da en lang dag, når de sidste børn er hentet ved 15.30-16-tiden. Men dagen føles ikke så lang, fordi jeg er hjemme hos mig selv,” forklarer Camilla Posey.

Hun startede som dagplejer for omkring et år siden. Dengang var hun 32 år og kom fra et job som revisor. 11 år med kontorarbejde og regnskaber er skiftet ud med leg, motorikøvelser og udeliv.

Glad hver morgen

“Nu er jeg meget mere glad hver morgen og ser frem til, hvad dagen byder på. Jeg tager bestik af børnenes humør på dagen og tilrettelægger vores dag ud fra det. Det giver en enorm frihed,” forklarer hun.

Netop den frihed bør arbejdsgiverne slå meget mere på, hvis de skal tiltrække den yngre målgruppe, mener hun.

“Og så skal vi blive bedre til at oplyse om, hvad jobbet indebærer og ikke indebærer. Nogle tror, at man er bundet til sit hjem som dagplejer, men det er man altså ikke.”


Eksempelvis er der i Odsherred Kommune en mulighed for at få hjælp af en dagplejepædagog et par timer, hvis man skal til tandlæge eller skole-hjem-samtale i arbejdstiden. Og så er der naturligvis også fridage indimellem.

Skal hun på tur med dagplejebørnene, sidder de fire yngste i barnevognen, mens den ældste går selv. Camilla Posey tager både på tur på egen hånd og sammen med kollegaer. Faktisk sparrer hun ofte med de andre dagplejere.

”Mine kollegaer er alle meget erfarne, og de har været rigtig søde til at tage imod mig. Vi bruger hinanden meget – både til sparring og til at hjælpe hinanden, når vi eksempelvis skal på tur,” siger Camilla Posey, som indimellem møder skepsis fra omverdenen, når hun fortæller, at hun er dagplejer:

“Mange tror, det er enormt hårdt at være dagplejer. Men sådan føles det ikke. Tværtimod er der en frihed og mulighed for at være noget for hvert enkelt barn.”

Vil du vide mere om det at være dagplejer, så klik dig ind på dagplejen.dk.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev