Annonce

4 mænd snakker sammen i stort mødelokale

Tema: OK18

Stopklods for lønforhandlinger sparket væk


Overenskomstforhandlingerne for de kommunalt ansatte kickstartes efter møde onsdag eftermiddag. Dermed blev det nye stop i forhandlingerne af kort varighed.

Annonce

Så gode venner er de blevet? I midten borgmestrene Michael Ziegler (tv.) og Steen Christiansen fra Kommunernes Landsforening (KL), flankeret af lærerformand og formand for Forhandlingsfællesskabet Anders Bondo Christensen (tv.) og FOAs formand Dennis Kristensen. Jørgen True

Af Linda Hansen
Journalist

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Tirsdag blev et nyt stop i de kommunale overenskomstforhandlinger meldt ud.

Men allerede onsdag var parterne enige om hurtigt at genoptage møderne.

Torsdag mødes Kommunernes Landsforening nemlig med Danmarks Lærerforening om de arbejdstidsregler, der nu to gange har været stopklods for videre forhandlinger for alle de kommunalt ansatte.

Læs også: Ny tænkepause sætter forhandlinger i stå

Vigtige signaler

Den melding har betydet, at Forhandlingsfællesskabet, som FOA er den del af, lørdag mødes med KL med det formål at nå til en aftale for hele det kommunale område.

Det er i hvert fald hensigten, men FOAs formand tvivler på, at der kan opnås enighed mellem parterne i det tempo:

”KL er vel optimistiske i forhold til tidsplanen. Men jeg er tilfreds med, at KL nu vil komme med et udspil til lærerne, og at vi er enige om, at disse forhandlinger og de generelle forhandlinger kører side om side. Det er vigtige signaler i forhold til krisen i går,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.

Usikkerhed om deadline

Michael Ziegler, der er KL’s chefforhandler under OK18, mener, at forhandlingerne om både de generelle krav for alle ansatte i kommunerne og kravene på de enkelte overenskomstområder, kan afsluttes som planlagt inden udgangen af februar måned.

”Fristen er jo en aftale mellem de to parter, og det er ingen skade til at have en deadline. Det vigtigste er, at vi har indledt de afsluttende forhandlinger,” siger han.

Lidt mere forbeholden er lærerformand og formand for Forhandlingsfællesskabet Anders Bondo Christensen.

”Vi mødes på lørdag for at forhandle igennem. Men jeg tror ikke, at jeg afslører nogen hemmelighed ved at sige, at vi ikke er så langt, som vi plejer på det her tidspunkt.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev