Annonce

Anders Bondo Christensen og Dennis Kristensen til møde i Forhandlingsfællesskabet i Arbejdermuseets festsal

Tema: OK18

Nu starter forhandlingerne om din løn og arbejdsvilkår


Sandsynligheden for konflikt er blevet lidt mindre, men meget kan fortsat gå galt, siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.

Annonce

Lærerne har med Anders Bondo Christensen (tv.) i spidsen fået udsigt til realitetsforhandlinger om deres arbejdstid. Derfor har de øvrige forbund sagt god for at forhandle overenskomster for alle andre offentligt ansatte. FOAs formand Dennis Kristensen (th.) vurderer, at risikoen for konflikt er blevet mindre. Jørgen True

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Opdateret 25.01.2018.

De indledende forhandlinger mellem KL og lærerne er nu kommet til et punkt, hvor der er udsigt til realitetsforhandlinger om lærernes arbejdstidsregler. Det betyder, at FOA og de øvrige forbunds forhandlinger om nye overenskomster for offentligt ansatte nu starter med tre ugers forsinkelse.

Dermed skal FOA i gang med at forhandle sine fælles krav samt de specifikke krav i hver sektor. Forhandlingerne starter for alvor i næste uge, oplyser FOAs forhandlingschef Jakob Bang.
 

Når ikke at blive færdige til tiden

Ifølge den oprindelige tidsplan skal forhandlingerne være afsluttet med udgangen af februar. Det er dog ikke længere realistisk, mener Dennis Kristensen.
 
”Jeg forventer, at vi kommer til at forhandle et stykke ind i marts måned, før vi er færdige, selvom arbejdsgiverne har været ude med meldinger om, at det skal klares efter samme tidsplan som tidligere,” siger han.
 

FOA forbereder sig fortsat på konflikt

I forrige uge begyndte FOAs lokale afdelinger at udpege arbejdspladser, der kan blive en del af en eventuel strejke. Det arbejde stopper ikke, fordi forhandlingerne starter, lyder det fra Dennis Kristensen.
 
”Efter i dag er sandsynligheden for konflikt nok blevet lidt mindre, men den er ikke væk,” siger han.
 
”Vi er kommet i mål med første emne i solidaritetspagten, men der er fortsat meget, som kan gå galt,” siger Dennis Kristensen og peger på forhandlinger om frokostpausen for statsansatte og FOAs egne krav om penge til ligeløn og lavtlønnede.

Opdateret: Artiklen er opdateret med oplysninger fra FOAs forhandlingschef Jakob Bang.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev