Annonce

FOA-formand Dennis Kristensen.

Portørstrejken breder sig til Region Hovedstaden


Portørerne på en række hospitaler i Region Hovedstaden har nedlagt arbejdet i sympati med portørerne i Region Sjælland.

Annonce

Forbundsformand i FOA, Dennis Kristensen, opfordrer portørerne til at genoptage arbejdet. Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

I sympati med portørerne i Region Sjælland har portørerne på en række hospitaler i Region Hovedstaden valgt at nedlægge arbejdet.

Det gælder blandt andre portørerne på Rigshospitalet, Glostrup, selvom tillidsrepræsentant Kaj Duvander opfordrede dem til at blive i arbejde:

“Der var bred enighed om at nedlægge arbejdet i sympati med portørerne i Region Sjælland, der tvinges i uddannelse. Man vil ikke have, at man bliver behandlet på den måde,” siger Kaj Duvander. 

Et nødberedskab er sat i værk, og portørerne på Glostrup har aftalt at holde fagligt møde mandag klokken 8.

Pak piskene væk

På Rigshospitalet, Blegdamsvej har portørerne nedlagt arbejdet frem til nattevagtens begyndelse klokken 23 i aften, oplyser portørerne på Rigshospitalet i en pressemeddelelse.

Her opfordrer de bl.a. til, at Region Sjællands politikere holder op med at true, terrorisere og prikke, samt at de pakker piskene væk og findergulderødderne frem.

I pressemeddelelsen står der desuden: 

"Vi vil kraftigt opfordre til, at regionernes egen hovedorganisation, Danske Regioner, nu kommer på banen og slår det forhold fast, at Danske Regioner og FOA ved OK15 forhandlingerne lavede en bindende aftale, der netop skulle sikre fremdrift og en ny og forbedret portøruddannelse."

Dennis Kristensen: Det er uforståeligt

Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA siger om arbejdsnedlæggelserne:

“Vi har en verserende arbejdsnedlæggelse, der har bredt sig, og den er overenskomststridig, og der er ingen tvivl: min opfordring er, at arbejdet skal genoptages,” siger Dennis Kristensen.

“Jeg har forstået, at portørernes melding er, at de ikke kan forstå, at de skal skifte overenskomst, fordi arbejdsgiverne ønsker dem på en anden overenskomst, når det stadig er de samme opgaver, der skal løses,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

“Hvis regionen vil have at ansatte skal arbejde mere tværfagligt, end de mener, de kan nu, burde man ved nyansættelser ansætte serviceassistenter. I stedet vælger man at flytte ansatte, der har været der i mange år, over på en anden overenskomst. Det er uforståeligt. Og vi vil rejse sager om usaglige opsigelser, hvis det ender med, at regionen skrider til afskedigelser,” siger Dennis Kristensen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev