Annonce

En ændre kvinde sider i en stol med sit venstre hånd oppe på en briks, hvor der sidder en mand og holder under hendes ben

Mathias fik sit første job via FOA Jobmatch


Mathias Brøndvig gik ledig i et år, fordi mange arbejdspladser
tøver med at ansætte nyuddannede.

Annonce

Social- og sundhedshjælper Mathias Brøndvig fik hjælp til at få sit første job fra FOA JobMatch. Heidi Lundsgaard

Af Karen Greve
Journalist

Annonce

“Er du sikker på, at de vil have en, der er så ung,” spurgte 23-årige Mathias Brøndvig, da FOA JobMatch en onsdag formiddag ringede for at spørge, om han ville til samtale på et ledigt vikariat som social- og sundhedshjælper i Aarup.

“Jeg var lidt modløs, for jeg havde søgt mange job, hvor alle ledte efter erfarne assistenter, og der er man magtesløs, når man kun har haft et vikariat på tre måneder,” siger Mathias Brøndvig.

Men i den anden ende af røret bekræftede konsulenten, at denne arbejdsplads turde satse på en nyuddannet. To dage efter var Mathias til en samtale i Aarup Hjemmepleje, og ugen efter begyndte han i et otte ugers vikariat, der siden er forlænget med et halvt år.

Læs også: 12 råd til den bedste jobansøgning

Mindre akavet
Mathias Brøndvig føler sig hjemme i sit nye job, og når han igen skal søge, vil han ikke lade sig skræmme af høje krav i jobannoncer:

“Der er ting, jeg stadig skal lære, men som nyuddannet kommer jeg til gengæld med helt opdateret faglig viden.”

Læs også: 7 råd til at finde dit drømmejob

For Mathias var det en god oplevelse at komme direkte til samtale uden at skulle sende en skriftlig ansøgning:

“Her gik det hele stærkt, og så går man ikke og overtænker det, man slipper for den akavede proces, hvor man skal få et kort cv med to punkter til at se ud af en masse.”

Den største udfordring som nyuddannet er at møde frustrerede pårørende, mener Mathias Brøndvig.

“Min største frygt var at blive overfuset af pårørende på mine forældres alder. De kan være svære at argumentere over for. Men når man har været her et stykke tid, bliver man bedre til at argumentere for, hvorfor vi gør, som vi gør.” 

Hvad er FOA JobMatch?

FOA Jobmatch er en landsdækkende og gratis formidling af job mellem FOA-medlemmer og arbejdsgivere. For at være med skal du lægge dit cv ind i FOA JobMatchs database. Jo mere detaljeret du udfylder dit cv, jo større er chancen for at finde et godt jobmatch til dig. Arbejdsløse medlemmer kan med et enkelt kryds på dagpengekortet få overført deres cv fra Jobnet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev