Annonce

Yngre kvinde ligger i sygeseng, mens en anden person bøjer sig ned over hende.

Tema: Sygdom

Flere kritiske sygdomme giver nu penge fra PenSam

Der er sket ændringer i dine rettigheder både i din pensionsordning, i FOA Forsikring og i FOA Ulykke.

Annonce

Et lille plaster på såret, når man rammes af livstruende sygdom, er en udbetaling fra sin pensionsordning. PenSam øger nu antallet af sygdomme, der giver ret til de 100.000 skattefrie kroner, der kan udbetales i ordningen. Colourbox

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Pensionsselskabet PenSam, som varetager pensionsforhold for FOAs faggrupper, har forbedret mulighederne for udbetaling i forbindelse med kritiske sygdomme.

PenSam udbetaler 100.000 skattefrie kroner ved sygdomme, der er optaget på listen over de sygdomme, der giver ret til udbetaling.

Fra 1. januar er listen udvidet med to kræftformer og indførelse af dækning, hvis man får afslag på organtransplantation på grund af operationsrisikoen.

Gentagen kræft bliver dækket

Endvidere kan man nu få udbetaling, hvis en kræftsygdom, som man tidligere har fået dækket, blusser op igen. Tidligere var kravet, at der skulle være tale om en ny form for kræft. Den sidste behandling for kræften skal dog være afsluttet mindst syv år før eventuel ny udbetaling.

Når PenSam vælger at dække flere kritiske sygdomme, starter det som regel med en idé fra PenSams forbrugergrupper, fortæller Christina Elkjær, der er produktansvarlig i PenSam Forsikring.

”Derefter beregner vi omkostninger og vores lægekonsulenter udtaler sig om sygdommen. Så kan forbrugergrupperne afveje, hvad eventuelle ændringer vil betyde for andre dele af pensionsordningen. Vi holder dog også øje med pensionsmarkedet og er meget opmærksomme på, hvad andre pensionsselskaber gør på området,” forklarer hun.

Se listen over de sygdomme, der giver ret til udbetaling ved kritisk sygdom.

FOA Forsikring dækker for små pensioner

PenSam har også indført enkelte nye begrænsninger i dækningen ved kritisk sygdom. Et krav for udbetaling i forbindelse med nogle sygdomme er, at de kræver behandling, og man får ikke udbetaling ved transplantation, hvis den sker som følge af en sygdom, der tidligere er udbetalt for.

Alle ændringerne gælder for både dem, der er omfattet af ordningen gennem deres pensionsindbetalinger og dem, der er dækket via FOA Forsikring (og dermed deres medlemskab af FOA), fordi de har meget små pensionsindbetalinger.

Den sidste gruppe omfatter omkring 3.000 FOA-medlemmer, oplyser PenSam.

Farlig sport dækkes i enkelttilfælde

PenSam har fra 1. april også ændret i reglerne for dækning i FOA Ulykke, som er en kollektiv fritidsulykkesforsikring, som alle FOA-medlemmer under 65 år har som en del af deres medlemskab. FOA Ulykke dækker ulykker, der sker i fritiden og giver et varigt mén på mindst otte procent.

I forsikringsbetingelserne er nu tilføjet nogle nye farlige sportsgrene, som ikke er dækket.

Endvidere er det tilføjet, at ’farlig sport’ kan dækkes ved enkeltstående begivenheder, hvor der kan indgå deltagelse i farlige sportsgrene.

For eksempel er der IKKE dækning, hvis man fast dyrker gokartløb, mens man er dækket, hvis man kommer til skade ved et enkeltstående arrangement, hvor gokartløb indgår som en del af programmet.

”Ændringerne her beror især på sammenligninger med, hvad andre udbydere af fritidsulykkesforsikringer tilbyder. Det er vigtigt for PenSam, at vi er konkurrencedygtige, så vi dækker mindst lige så godt som andre selskaber,” siger Christina Elkjær.

Se forsikringsbetingelser for FOA Ulykke

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev