Annonce

En mand sidder i en kørestol, mens en kvinde står bag ved ham.

Else-Marie fik 437.000 kroner i efterbetaling


FOA Silkeborg-Skanderborg fandt fejl i sosu-hjælper Else-Marie Thomsens lønsedler og krævede fem års efterbetaling af tillæg.

Annonce

”Jeg henvendte mig straks til FOA, da kommunen ville revurdere min arbejdstid,” fortæller Else-Marie Thomsen, der passer sin mand, Peter Thomsen, i hjemmet. Lars Aarø

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

Fredag den 29. juli fik social- og sundhedshjælper Else-Marie Thomsen sin lønseddel for juli måned i år. Lønsedlen fra Skanderborg Kommune lignede sig selv, men det gjorde beløbet ikke. Det lød på 437.142,27 kroner før skat.

Det store beløb er efterbetaling af tillæg for aften-, nat- og weekendarbejde fem år tilbage. Tillæg Else-Marie ikke har fået, siden hun i 2002 blev ansat til at passe sin mand, Peter Thomsen, der er halvsidig lam efter flere blodpropper.

”Jeg blev rigtig glad, da Kris fra FOA ringede og fortalte, at kommunen var gået med til at efterbetale de manglende tillæg fem år tilbage,” fortæller Else-Marie Thomsen.


Stor hjælp

Else-Marie Thomsen henvendte sig til FOA Silkeborg-Skanderborg, da Skanderborg Kommune meddelte hende, at kommunen havde revurderet de timer, hun fik til at passe sin ægtefælle i hjemmet. Ifølge kommunens vurdering skulle Else-Marie gå fra 37 timer om ugen til knap 28 timer om ugen.

”Jeg henvendte mig til FOA lige med det samme. Kommunen troede jo ikke, jeg var i fagforening, men det har altid været vigtigt for mig,” siger hun.

Else-Marie Thomsens henvendelse gav faglig konsulent Kris Hansen anledning til at gennemgå Else-Maries lønsedler. Og her viste det sig, at Else-Marie ikke havde fået tillæg for aften-, nat- og weekendarbejde.

Tilliden til kommunen har fået et knæk

Else-Marie Thomsen, social- og sundhedshjælper

Else-Marie fik ret

Henvendelsen til FOA betød altså efterbetaling af fem års manglende tillæg, og samtidig har Ankestyrelsen givet Else-Marie ret i, at hun har arbejdsopgaver til 37 timer om ugen.

”Det har været så dejligt at have Kris fra FOA med hele vejen. Jeg står alene i mange arbejdssituationer i hverdagen, men i denne sag har jeg ikke været alene,” siger Else-Marie Thomsen.

Et hak i tilliden

Else-Marie Thomsen lægger ikke skjul på, at sagen med Skanderborg Kommune har taget hårdt på hende.

”Jeg føler ikke, kommunen anerkender min indsats. Jeg kæmper for min ret, men jeg kunne ikke have klaret det uden Kris. Jeg har arbejdet siden 2002 uden at få mine tillæg. Tilliden til kommunen har fået et hak.”

Kommunen beklager

Løn- og personalechef Runa Brøchner, Skanderborg Kommune, beklager fejlen.

”Vi har lavet en klar fejl og beklager meget. Else-Marie Thomsen har ikke været ansat på vilkår, der er i overensstemmelse med den gældende overenskomst. Vi er meget tilfredse med, at fejlen er blevet rettet, og Else-Marie nu har fået den løn, hun er berettiget til. Og vi er glade for, at hun fortsat er ansat hos os, siger personalechefen.

Følg Else-Maries vej til efterbetaling i tidslinjen herunder:

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev