Annonce

Mia står foran Lindegården, hvor hendes kollega Vivi Nielsen blev knivdræbt.

Knap 10.000 støtter ny underskriftindsamling for bedre psykiatri

På 4 år er der sket 5 drab på bosteder. Nu er der sat en underskriftindsamling i gang, der skal råbe politikerne op, så man kan forhindre nye voldsepisoder mod ansatte.

Annonce

Mia Kristina Hansen, kollega til den knivdræbte sosu-assistent Vivi Nielsen på Lindegården, har netop startet en underskriftindsamling for at forbedre forholdene i psykiatrien for ansatte og beboere. Pia Konstantin Berg

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Opdateret 29.04.2016 med nyt antal underskrifter.
På fire år er fem ansatte på bosteder blevet dræbt. For at forhindre det tal vokser yderligere, har Mia Kristina Hansen, kollega til den knivdræbte SOSU-assistent Vivi Nielsen, startet en underskriftindsamling.

“Målet med underskriftindsamlingen er at få politikerne til at tage situationen på bostederne alvorligt,” siger hun og fortsætter:
 
“Der er brug for flere hænder. Derudover skal de mennesker, der er for syge til at være på et bosted, have den rigtige behandling i psykiatrien. Det kan en stor del ikke få i dag, fordi sengepladserne er skåret væk.”
 

Stor opbakning

Underskriftindsamlingen startede onsdag den 27. april om aftenen. To dage senere - fredag klokken 10:30 har 9.412 allerede været inde og støtte personalet på bostederne.

Mia Kristina Hansen håber at få en så stor opbakning, at politikerne ikke længere kan ignorere forholdene i psykiatrien. Hidtil har der nemlig været meget debat om, hvad man skal gøre, men der mangler ifølge hende konkret handling:
 
“De ansvarlige snakker, men der sker ingenting. Landet over går folk på arbejde med livet som indsats. Politikerne bliver nødt til at forstå alvoren i det her.”
 
“Vi har lige mistet en god kollega. Men i stedet for at gøre forholdene bedre, så oplever vi faktisk lige nu en eskalering. Hvad mere skal der til for at få politikernes opmærksomhed,” spørger hun
 
Hvis du vil bakke op om bedre forhold for beboere og ansatte på bostederne, kan du finde Mia Kristina Hansens underskriftindsamling her.
 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev