Annonce

En kvinde får overrakt en meget stor check af en anden kvinde.

Sosu vinder omsorgspris


Prisvindende social- og sundhedsassistent prøver altid at opføre sig som gæst i borgernes hjem.  

Annonce

”Det føles som et kæmpe skulderklap, at mine kolleger lægger mærke til det, jeg gør,” siger prisvindende social- og sundhedsassistent. Villy Vejnø Andersen/Dansk Kristelig Sygeplejeforening

Af Stine Mørkeberg
Journalist

Annonce

Det var en overvældet Charlotte Ilskov Pedersen, der fredag modtog Dansk Kristelig Sygeplejeforenings Omsorgspris 2016 ved foreningens prisoverrækkelse i Aarhus.

”Det er jo helt vildt. Min første tanke var: Gud, hvordan kan jeg vinde sådan en? Mine børn og min mand blev også vildt stolte, da de hørte, at jeg havde vundet en landsdækkende pris,” siger social- og sundhedsassistenten til Fagbladet FOA. 
 

Respekt og faglighed

Det er Charlottes kollega, sygeplejerske Lisbeth Teilmann, der har indstillet hende til prisen. Som begrundelse skriver hun blandt andet i indstillingen: 

”Charlotte smitter alle med sit gode humør, også selvom opgaverne til tider er mange, og tiden kan være presset. Hun holder altid hovedet koldt, så opgaverne omkring beboerne udføres med stor faglighed og respekt for den enkelte.”

”Det føles som et kæmpe skulderklap, at mine kolleger lægger mærke til det, jeg gør,” siger en beæret Charlotte Ilskov Pedersen. 
 

”Hvad kan jeg hjælpe med i dag?” 

At udvise respekt for den enkelte borger er også noget af det, som Charlotte selv går allermest op i sit arbejde. 

”For os sosu-assistenter kan det nemt blive en vane nærmest at overtage de ældres hjem og identitet, fordi vi så gerne vil hjælpe. Jeg prøver altid på at opføre mig som gæst i deres hjem. I stedet for at åbne skabe og skuffer, spørger jeg dem, hvor tingene er. Og i stedet for at gentage gårsdagens rutiner, spørger jeg dem, hvad de kunne tænke sig, at jeg hjælper dem med i dag,” siger Charlotte Ilskov Pedersen og tilføjer: 

”Det er ikke altid nemt i en presset hverdag, men jeg prøver, så godt, jeg kan, og det synes jeg også, at mine kolleger er rigtig gode til.”
 

En god rollemodel

Det er anden gang, at Kristelig Sygeplejeforening uddeler prisen. Formålet er at sætte fokus på kernen i sygeplejen, værne om værdierne i faget og give en kollega anerkendelse for at være en god rollemodel.

Sammen med en statuette og en buket blomster fik Charlotte Ilskov Pedersen overrakt et diplom og 2.000 kroner.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev