Annonce

Ny konkurs: Medlemmer får hjælp


Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen er gået konkurs. De ansatte får nu hjælp til at få dækket deres tab.

Annonce

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen gik fredag konkurs. Mandag mødtes de ansatte hos FOA Odense for at få mere viden om det videre forløb. Johnny Frederiksen

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

”Hvad gør vi med borgerne? Det var det første, jeg tænkte på, da jeg fik det at vide.”

Sådan siger Frank Madsen, der er tillidsrepræsentant hos Odense afdelingen af det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen, der gik konkurs fredag.

Mandag mødtes en stor del af de knap 90 tidligere ansatte hos FOA Odense for at høre mere om, hvordan de skal forholde sig efter konkursen.

Surrealistisk, men sandt

Tryghedsplejens konkurs kom bag på de ansatte, der samledes både fredag og lørdag for at tage afsked med hinanden og deres fælles arbejdsplads.

”Det var fuldstændig surrealistisk, for vi anede ikke, at det stod så slemt til,” fortæller Frank Madsen til Fagbladet FOA, inden han går ind til mandagens møde.

FOA Odense orienterer på mødet om, hvordan de ansatte skal forholde sig i forhold til den videre proces med Lønmodtagernes Garantifond.

”Vi regner med at kalde medlemmerne ind i hold efterfølgende, hvor vi hjælper dem med at lave beregninger over deres tilgodehavender,” siger Anita Dørr, der er faglig medarbejder hos FOA Odense, til Fagbladet FOA.

Konkurs rammer mange

Tryghedsplejens konkurs har ramt mange medlemmer og borgere, da firmaet har ydet hjemmehjælp i hele ni kommuner: Ballerup, Rødovre, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Køge, Lejre, Assens og Odense.

Konkursen skete på det værst tænkelige tidspunkt – nemlig lige op til en weekend, hvor mange ældre er afhængige af deres hjemmehjælp.

”Vi fik at vide, at kommunen tog hånd om borgerne, men jeg tror ikke, den har været gearet til det. I hvert fald har jeg hørt om en borger, der først fik sin aftensmad kl. 22.30 om aftenen. Det er sørgeligt for alle parter,” siger Frank Madsen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev