Annonce

Her uddannes alle dagplejere


Kommune vil uddanne alle sine dagplejere til pædagogiske assistenter i de kommende år. 

Annonce

Af Britta Lundquist
Journalist

Annonce

Alle medarbejdere i dagtilbuddene skal være uddannede - også dagplejerne.

Det er målet for politikerne i Ringsted Kommune, og det har fået dagplejeleder Lone Schiødt til at sætte gang i en langsigtet uddannelsesplan: Dagplejerne skal de kommende år uddannes til pædagogiske assistenter.

”Min holdning er, at de, der kommer afsted på uddannelse, er dem, der har en fremtid i dagplejen,” siger hun til Fagbladet FOA.

Ville mega gerne

Børnetallet falder i kommunen, og det har givet luft til, at de første tre dagplejere har sat sig på skolebænken på Social- og Sundhedsskolen i Ringsted.

Dagplejer Mona Bonde er en af dem. Hun har været dagplejer i 20 år, og hun mærkede det faldende børnetal ved kun at have to børn tilbage. Heraf var det ene på vej til børnehave.

”Da min leder spurgte, om det var noget for mig at gå i gang med uddannelsen, svarede jeg, at det ville jeg mega gerne,” siger hun til Fagbladet FOA.

Kan fremlægge nu

”Jeg går i en rigtig dejlig klasse, og jeg er lykkelig for det. Det er personligt udviklende, og jeg kan nu stå foran en stor forsamling og fremlægge stof. Det kunne jeg ikke før,” konstaterer hun.

”Jeg lærer så meget – også nye ord og fagudtryk. Og SKP-fagene (sprog, kommunikation og psykologi, red.) er meget spændende. I dansk lærer vi at analysere, og i samfundsfag har vi været på tur til Christiansborg,” fortæller Mona Bonde.

Løn under uddannelsen

Dagplejerne får løn under uddannelsen, men mister det særlige skattefradrag for dagplejere. Arbejdsgiveren betaler også bøger og skolematerialer.

”Foreløbig betaler vi af en pulje, vi har i Børnecentret, men vi skal søge penge politisk, hvis vi skal have alle uddannet i løbet af de kommende år,” siger Lone Schiødt.

Aktuelt er der 61 dagplejere i kommunen, men nogle går på efterløn, så hun vurderer, at det er omkring 55, der skal uddannes med 3-5 af sted ad gangen. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev