Annonce

1. maj solidaritet: 100.000 fra FOA til Nepal


Det er naturligt, at en faglig organisation yder hjælp til en katastrofe af det omfang, som jordskælvet i Nepal har fået. Ikke mindst på en 1. maj, siger FOAs formand Dennis Kristensen. 

Annonce

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

FOA sender 100.000 kroner til ofrene for jordskælvet i Nepal. Det har forbundet besluttet efter en henvendelse fra de offentlig ansattes internationale organisation, PSI (Public Service International).

Pengene  går gennem Røde Kors, der blandt andet arbejder på at sikre husly til de mange hjemløse, skaffe nødhjælp som tæpper, presenninger og køkkengrej og sikre adgangen til drikkevand.

”Vi har mange katastrofer verden over, men den her katastrofe har et omfang, der gør det naturligt, at vi træder til som faglig organisation. Nepal er et meget fattigt land, der ikke selv har ressourcer til at klare så omfattende ødelæggelser,” siger FOAs formand Dennis Kristensen til Fagbladet FOA.

Brug for at kikke ud i verden

Jordskælvet, der blev målt til 7,9 på Richter-skalaen har foreløbig kostet 5000 mennesker livet og mere end 10.000 er kvæstet. Op mod otte millioner mennesker er berørt, og heraf mangler omkring to millioner børn rent vand og beskyttelse mod kulden.

”Det er oplagt at vende blikket mod Nepal på en 1. maj, der jo handler om fællesskab og solidaritet. Vi skal også kikke ud i verden og være parat til at hjælpe i lande, der ikke har et velstandsniveau, så de selv kan håndtere deres problemer," siger Dennis Kristensen.

Læs om mulighederne for at støtte Røde Kors-arbejdet i Nepal på www.rodekors.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev