Annonce

Debat 

Klumme: Gode takter, men også udfordringer


”Det må aldrig betyde, at vi går på kompromis med borgernes grundlæggende rettigheder,” skriver Kim Henriksen, Pædagogisk Sektorformand i denne klumme.

Annonce

”FOA ser mange gode takter i rammeaftalen, men også udfordringer.” Malte Kristiansen

Af Kim Henriksen
Sektorformand

Annonce

I maj blev der indgået en politisk rammeaftale for handicapområdet, der sætter kursen for udviklingen af området. Rammeaftalen indeholder 25 initiativer, men det konkrete indhold i dem skal i de kommende år uddybes og forhandles af partierne bag aftalen. Det arbejde ser FOA frem til at spille en aktiv rolle i, når socialministerens samarbejdsforum ’Sammen om Handicap’ mødes.

FOA ser mange gode takter i rammeaftalen, men også udfordringer. På plussiden er bl.a., at flerfaglighed og tværfagligt samarbejde på området er skrevet tydeligt frem. At pædagogiske assistenter er direkte nævnt i aftalen som en uddannelse, der kvalificerer til pædagogisk arbejde på handicapområdet. Og udsigten til en specialeplan, der skal være med til at sikre, at borgerne får den rette indsats, og medarbejderne får bedre mulighed for at give den rette hjælp og støtte – og dermed bedre arbejdsvilkår.

En af udfordringerne i aftalen er det store fokus på økonomi og udgiftsstyring. FOA anerkender behovet for en styrbar økonomi, men det må aldrig betyde, at vi går på kompromis med borgernes grundlæggende rettigheder, eller at tilbud til borgere med handicap ikke løbende forbedres. For FOA er en af nøglerne til en styrbar økonomi at give borgerne på handicapområdet den rette faglige indsats fra et fast tilknyttet personale – i det rette tilbud og i rette tid.

klummen er bragt i det trykte Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev