Annonce

SSosu-hjælper Coneluz "Connie" Sonico Nørregaard

Tema: Coronavirus

Virtuel eksamen gjorde Connie til nyuddannet sosu-hjælper


En nødlov fra Børne- og Undervisningsministeriet gjorde det muligt for Coneluz ”Connie” Sonico Nørregaard at afslutte sin uddannelse via en virtuel eksamen. Nu er hun klar til hjælpe en pleje- og omsorgssektor, der er hårdt presset i en coronakrise.

Annonce

Muligheden for en virtuel eksamen er kun et tilbud. Elever på sosu-uddannelserne kan vælge at takke nej og vente på, at de kan komme til en ”normal” eksamen. Jørgen True

Af Joachim Ploug Hansen
Journalist

Annonce

”Der er mange mennesker, der har brug for os lige nu. Derfor glæder jeg mig til at komme ud og bruge det, jeg har lært, i praksis,” siger Coneluz  Sonico Nørregaard.

40-årige Coneluz, også kaldet Connie, er en af de første på social- og sundhedsuddannelserne, der har taget sin afsluttende eksamen digitalt. Det blev en mulighed på baggrund af en nødlov fra Børne- og Undervisningsministeriet, der blev godkendt i Folketinget i denne uge.

Connie er uddannet fra Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen, der ligger på Frederiksberg i Storkøbenhavn. Alle 13 elever fra hendes hold bestod og kan nu kalde sig uddannede social- og sundhedshjælpere. Tiden op til, at man fandt ud af, at man kunne afslutte sin uddannelse virtuelt, var dog meget forvirrende, fortæller hun.

”Det var en frustrerende situation at være i, fordi vi ikke vidste, hvornår vi ville blive færdige med vores uddannelse. Jeg har fået job fra 1. april, hvor der står i min kontrakt, at jeg er uddannet. Det havde jeg været nødt til at udskyde,” siger Connie, der skal starte i hjemmeplejen hos Diakonissestiftelsen.

Eksamen med hjemmegående børn

Eksamen foregik via en videokonference med hende, en lærer og en censor. Her skulle hun fremlægge, hvordan man kan hjælpe en borger med lungesygdommen KOL. Connie var meget nervøs inden, for hun har aldrig prøvet det før. Og som mange andre i Danmark, skal hun også navigere i en hverdag med hjemmegående børn.

”Jeg var nødt til at fortælle dem, at de skulle være så stille som muligt, så det ikke larmede, imens jeg var i gang med min eksamen. Det kan være svært i en lille lejlighed, men de var heldigvis meget dygtige,” siger Connie og griner.

Hendes virtuelle eksamen udmøntede sig i et 12-tal.

Har altid villet hjælpe mennesker

Connie er oprindeligt fra Filippinerne og kom til Danmark i 2009. Hun har altid vidst, at hun ville arbejde med mennesker og hjælpe dem.

”Det er i mit hjerte,” siger hun.

Men der er mange forskellige jobs, hvor man kan arbejde med mennesker. Og Connie har også prøvet ”mange forskellige ting,” efter hun kom til Danmark. Det var først da hendes veninde, som er sygeplejerske, fortalte hende, at Connie ville være en god social- og sundhedshjælper, at hun tog beslutningen om at melde sig til uddannelsen. Og det har hun ikke fortrudt.

”Jeg elsker at være sammen med mennesker, og jeg elsker at snakke med mennesker. Og når jeg kan få lov til at komme ind i borgernes verden og forstå, hvordan jeg bedst kan hjælpe dem, så er det bare det bedste,” siger Connie.

Klar til at gøre sin samfundspligt

Som færdiguddannet skal Connie nu ud til en pleje- og omsorgssektor, der er hårdt presset i en coronakrise.

”Jeg ved, der er rigtig mange sygemeldinger i øjeblikket, så jeg glæder mig til at komme ud og hjælpe,” siger Connie, der har svært ved at være hjemme meget længere.

”Nu er der heldigvis kun en uge til, at jeg starter. Jeg er klar til at gøre min samfundspligt.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev