Annonce

Portræt af Thomas Brücker

Debat 

Klumme: Vi skal indhente det tabte


OK21 var ikke den store succes for Teknik- og Servicesektoren. Derfor gør vi tingene anderledes denne gang ved OK24, siger sektorformand Thomas Brücker.

Annonce

”Vi skal som fagforening ikke måles på det, vi siger, men på de resultater vi opnår.” Malte Kristiansen

Af Thomas Brücker
Sektorformand

Annonce

En lønstigning på cirka fem procent. Det var resultatet af OK21, og dengang var vurderingen, at det ville sikre en uændret købekraft. Det var før, inflationen begyndte at stige, og inden der udbrød krig i Ukraine. Den rekordhøje inflation gjorde, at samtlige FOA-medlemmer oplevede, at deres løn ikke længere slog til.

Derfor er der en særlig forventning til de overenskomstforhandlinger, som nu er i gang. Dansk økonomi står stærkt, og de private fik et historisk godt forlig i 2023, så målet er ikke til at tage fejl af: Lønnen skal stige, så vi kommer til at indhente det, vi har tabt på grund af inflationen.

OK21 var ikke den store succes for Teknik- og Servicesektoren. Vores modpart i Kommunernes Landsforening (KL) ønsker ikke udvikling på vores område. Vi møder ikke de store modkrav, og det vidner desværre om en manglende interesse for det tekniske område fra KL’s side. I OK21 fik vi først et lille gennembrud, da vi bad FOA-fællesskabet om hjælp, og det har inspireret os til at gøre tingene anderledes i år.

Heldigvis har vi fået accept af, at mange af sektorens krav løftes ind på det fælles FOA-bord. Det i sig selv er en sejr for os i Teknik- og Servicesektoren, og jeg forventer mig mere af OK24, end jeg har gjort tidligere. Jeg kan se, at der er en reel mulighed for at få ændret nogle af de ting i vores overenskomster, som enten er helt urimelige, eller som ikke giver mening.

Vi skal som fagforening ikke måles på det, vi siger, men på de resultater, vi opnår, og jeg ser meget frem til at forhandle overenskomster sammen med vores faggrupperepræsentanter, så vi forhåbentlig kommer ud med et resultat, som alle kan være tilfredse med.

Klummen er bragt i det trykte Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev