Annonce

Tema: Farvelfærd

Sosu-assistenter i nødråb foran Christiansborg: ”Jeg er vred, og jeg er ked af det”


Mens den røde løber rullede ned over trappen op til Christiansborg, råbte hundredvis af demonstranter op om konsekvenserne ved de kommunale velfærdsbesparelser, der i denne tid vedtages landet over.

Annonce

Hundredvis af demonstranter mødte tirsdag formiddag op foran Christiansborg i anledningen af Folketingets åbning. Rasmus Hargaard Breum / Video: Rasmus Handberg

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

”Regeringen siger, at vi har en masse milliarder, men jeg er ansat i en kommune, hvor vi skal spare og skære ned på det, jeg er uddannet til: At tage mig af de ældre. Jeg går på kompromis med min faglighed, når vi skal spare så meget.”

Sådan lød det i dag fra social- og sundhedsassistent Helle Andreasen, der arbejder i hjemmeplejen i Solrød Kommune. Hun stod tidligere i dag sammen med hundredvis af andre demonstranter foran Christiansborg i et forsøg på at råbe politikerne op om de kommunale velfærdsbesparelser, der bliver besluttet ude i kommunerne i de her tider.

I Solrød er der blandt andet blevet indført såkaldte ’weekendpakker’, og det går ud over de svageste ældre, siger Helle Andreasen:

”Jeg skal kun hjælpe borgeren hurtigst muligt op og så videre til næste borger. Det går ud over dem, der har det sværest og er mest syg og dårlig.”

Sosu-assistent Therese Holgersen er én af talerne ved demonstrationen foran Christiansborg ved Folketingets åbning. Rasmus Hargaard Breum
Også social- og sundhedsassistent Therese Holgersen, der for nylig blev valgt som næstformand i Social- og Sundhedssektoren i FOA Roskilde, gav sin mening til kende:

”Jeg er vred, og jeg er ked af det, for som social- og sundhedsassistent i 24 år har jeg altid elsket mit fag og ældreplejen. Det er ærgerligt, at vores velfærd smuldrer mellem fingrene på os,” siger Therese Holgersen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev