Annonce

ældre kvinde colourbox

Savner du ny viden og inspiration? Så tjek disse gratis kurser for ansatte i ældreplejen


De seneste måneder har Sundhedsstyrelsen afholdt en række online-kurser med ny viden og inspiration til dig, der arbejder på ældreområdet. Få et overblik her.

Annonce

I en række webinarer kan du blandt andet få inspiration til at styrke samarbejdet med pårørende, og hvordan ældre sikres en værdig død. Colourbox

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Hvordan taler vi bedst med ældre om døden? Kan vi nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin? Og hvordan styrker vi samarbejdet med pårørende?

De spørgsmål og mange flere bliver behandlet i en række online-kurser (webinarer) fra Sundhedsstyrelsen, som er målrettet ledere og medarbejdere i ældreplejen. I denne artikel har vi samlet en liste til inspiration.

En værdig død

Hvordan tager man hul på en samtale med ældre om det, der i første omgang kan synes svært og tungt at tale om – nemlig den allersidste tid i livet frem mod døden?

I dette første webinar fra 28. april kommer fagpersoner ind på, hvordan både relationer, omsorg, samarbejde og juraen bag for eksempel livsforlængende behandling og genoplivning har betydning for den ældres sidste tid og en værdig død.

Bemærk, at næste webinar afholdes 8. juni – altså torsdag i denne uge. Dette webinar fokuserer på, hvordan du giver pleje hos ældre borgere, når fokus er på at lette og lindre smerte. Webinaret afholdes fra klokken 13-14.30, og du kan tilmelde dig her.

Samarbejde med pårørende

Hvordan inddrager man de pårørendes viden i hjemmeplejen? Og hvordan sørger man for at inddrage dem på en god måde, når plejen tilrettelægges?

Det er nogle af de spørgsmål, som diskuteres i dette webinar fra starten af året, hvor en række resultater fra en stor undersøgelse om pårørendesamarbejdet i hjemmeplejen også præsenteres.

Undersøgelsen viser blandt andet, at 91 procent af de adspurgte leverandører af hjemmepleje kun i nogen eller lav grad har sat samarbejdet med pårørende i system. For eksempel i form af faste arbejdsgange.

I Herning har social- og sundhedsassistent Laila Desideriussen til gengæld været med til at udvikle et opstartsskema, som bliver udfyldt af en medarbejder i samarbejde med borger og pårørende, hver gang en ny borger får visiteret hjemmepleje. Her kan du læse dén historie.

Nedbring forbruget af antipsykotisk medicin

Alt for mange ældre mennesker med demens får antipsykotisk medicin. På dette webinar giver psykolog Anneke Dapper-Skaaning bud på, hvordan man som fagperson kan styrke trivslen hos de borgere, som får – eller er i risiko for at få – antipsykotisk medicin og derved mindske brugen af medicinen.

Webinaret er for medarbejdere og ledere, som arbejder inden for demensområdet, og som oplever udfordringer og dilemmaer med brugen af antipsykotisk medicin til mennesker med en demenssygdom – eller som bare ønsker mere viden på området.

Webinaret giver også svar på, hvad antipsykotisk medicin gør ved hjernen hos mennesker med demens, hvilke konsekvenser medicinen har fysisk og psykisk, hvorfor det for mange opleves som udfordrende at nedbringe forbruget, og hvordan du helt konkret kan arbejde videre med nedbringelse og ikke-medicinske alternativer til medicin.

Brug af tryghedsskabende velfærdsteknologi

Hvordan man kan bruge GPS, sensorer og alarmer sikkert i arbejdet med demensramte borgere? Dét er omdrejningspunktet i dette webinar afholdt af VIVE.
 
Webinaret kigger også på de etiske aspekter, der er knyttet til brugen af teknologierne.
 
Læs også om, hvordan der frem mod 2030 kommer mere og mere velfærdsteknologi – og læs om 5 typer teknologi, der allerede findes.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev