Annonce

Portrætbillede af Reiner Burgwald

Debat 

Klumme: Vi er en del af løsningen


Reduce, reuse and recycle skal indtænkes i alle facetter af livet – og arbejdslivet. Det er vores generation, der er ansvaret, skriver sektorformand Reiner Burgwald i denne klumme.

Annonce

”Som teknisk service-personale har I kontakt med mange mennesker og kan derfor spille en central rolle i at formidle de relevante klimatiltag.” Malte Kristiansen

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Alle faggrupper i Teknik- og Servicesektoren påvirker klimaet gennem deres opgaver og aktiviteter. Mange har i årevis haft fokus på forbrug og på at begrænse det. Det gælder naturligvis særligt jer på overenskomsten for teknisk service, der arbejder på kommunale institutioner. Mange tiltag er blevet taget for at reducere forbruget af varme, el og vand. 

Reduce, reuse and recycle – begræns, genbrug og recirkuler – skal tænkes ind i alle facetter af livet – og i dette tilfælde arbejdslivet. Renovering er langt bedre og mindre belastende end nybyggeri, men det skal gøres klogt, og ressourcerne skal anvendes der, hvor de giver mest effekt. 

Ny teknologi, digitalisering og standardisering er redskaber, som kommunerne i stigende omfang vil gøre brug af. Det kan være en fordel for dig og dine kolleger, men kan også være en trussel mod faget og jobbet. Det er en kerneopgave for FOA at sikre medlemmerne de rette kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Her bliver kompetenceudvikling til bæredygtig drift afgørende og derfor også en opgave, vi løbende skal vende tilbage til. 

Det kræver viden og omtanke at udvise klimavenlig adfærd. Som teknisk servicepersonale har I kontakt med mange mennesker og kan derfor spille en central rolle i at formidle de relevante klimatiltag, som du, din ledelse eller kommune har besluttet på din institution. 

Vi har få år til at nedbringe vores CO2-udslip til et niveau, som kloden kan tåle. Så det er vores generationer, der har ansvaret, men det er politikerne, der skal gå forrest og være modige, handlekraftige og ansvarsbevidste.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev