Annonce

Portrætbillede af Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Højtidens helte gør det igen


Chefredaktør Gitte Hejberg takker i årets sidste leder hver og én af FOAs medlemmer, der hver dag – både til hverdag og i julen – gør en forskel for dem, der har brug for deres faglighed.

Annonce

”Nogle har det sjovt med at give den maksimal juleglimmergas på jobbet til glæde for borgere og kolleger. Andre kan tænke tilbage på stjernestunder, der nok var alvorlige, men som i den grad gav stof til eftertanke. Som satte deres eget liv i relief.” Malte Kristiansen

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Julen står ikke længere for døren. Julen nærmest sparker den kranseprydede hoveddør ind. 

Læs også: Ambulancestationens Gertrud Sand

Lige om lidt skal vi samles med vores allerkære
ste og sætte tænderne i julemaden. Og så skal mange velfærdsmedarbejdere ellers på arbejde. Det skønnes, at tre ud af fire FOA-medlemmer skal på job hen over jul og nytår. 

Det er i høj grad jer, der holder samfundet kørende og holder modet oppe hos de ældste og sygeste, mens andre danser om træet, pakker gaver ud og skåler nytåret ind. Det er jer, der med jeres faglighed og engagement holder jul og nytår med de mange, som har behov for hjælp og pleje. 

Læs også: Lidt ekstra juleglimmer i håret

Det er for eksempel den ældre, der skal fejre jul 
for sidste gang. Den nyligt opererede, der er for svag til at komme hjem fra sygehuset. Den uheldige, der har brug for kørsel med udrykning efter en ulykke. Den handicappede, som får et veltilberedt julemåltid på institutionen. Og mange, mange flere. 

Fagbladet har talt med nogle af dem, der holder jul på arbejdet. De fleste har det fint med vagterne. De oplever, at deres arbejde giver mening. Nogle har det sjovt med at give den maksimal juleglimmergas på jobbet til glæde for borgere og kolleger. Andre kan tænke tilbage på stjernestunder, der nok var alvorlige, men som i den grad gav stof til eftertanke. Som satte deres eget liv i relief. 

Læs også: Julen varer lige til eid

Tak for jeres indsats til hverdag og i julen – den 
giver så meget mening!

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev