Annonce

rdfcv

Tema: OK21

Din løn stiger i denne måned


Nummer tre af i alt fem lønstigninger fra OK21 udmøntes den 1. oktober 2022. Det betyder, at du på din lønseddel for oktober måned kan se en lønstigning på 1,90 procent, hvis du er kommunalt ansat og 1,35 procent, hvis du er regionalt ansat. Men det rækker ikke langt set i lyset af inflation.

Annonce

I alt blev der forhandlet 5,02 procent hjem i generelle lønstigninger til alle offentligt ansatte ved OK21. Lønstigningerne udmøntes over fem gange på de tre år, overenskomsten løber. Gang nummer tre er oktober 2022. Jørgen True (arkivfoto)

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Når din lønseddel for oktober måned lander i din e-Boks i slutningen af måneden, kan du se frem til et lille plaster på inflationssåret.

For med oktoberlønnen i år udmøntes nummer tre ud af fem lønstigninger på i alt 5,02 procent nemlig.

For ansatte i kommunen er det til og med den største af de fem lønstigninger, og den lyder på 1,90 procent. For ansatte i regionerne er det det næststørste hop og er på 1,35 procent.

Se i skemaet herunder, hvordan lønstigningerne udmønter sig i hele overenskomstperioden.

Inflationen æder lønnen – og mere til

Men en lønstigning på 1,90 eller 1,35 procent rækker ikke langt, når inflationen lige nu buldrer derudaf med den højeste årsstigning i forbrugerprisindekset siden november 1982. Lige nu ligger den på 10 procent, ifølge Danmarks Statistik.

FOAs formand Mona Striib kalder situationen ’håbløs’.

”Vi er i en situation, hvor den udmøntning, der kommer nu, som er en god lønstigning i en almindelig periode, jo ikke rækker, fordi vi har de prisstigninger, vi har. Og det er en håbløs situation. Men vi kan intet gøre ved det,” siger hun og forklarer, at FOA allerede har arbejdet og fortsat arbejder med at presse på for at få hjælpepakker og initiativer til at klare varmeregningerne.

”Det er jo håbløst for alle med den her voldsomme inflation kombineret med problemer med energiforsyning og gas. Men vi kan ikke gøre noget, og vi får ikke en overenskomstforhandling nu, hvor vi kan løfte lønnen med de 10 procent – uanset hvor meget vi ønsker det,” siger Mona Striib.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev