Annonce

Mand får behandling af kiropraktor.

Ny sundhedsordning dækker behandling af både fysiske og psykiske lidelser


1. oktober træder PenSams nye sundhedsordning i kraft. Det betyder, at du kan få dækket udgifter til blandt andet kiropraktor, massør og psykologsamtaler. Her er, hvad du skal vide om ordningen. 

Annonce

FOAs medlemmer er blandt de lønmodtagere, der oftest må gå på førtidspension. Med den nye sundhedsordning ønsker PenSam blandt andet at bidrage til at forebygge nedslidning og dermed sikre medlemmerne – og PenSams kundegruppe – flere gode år på arbejdsmarkedet. Colourbox

Af Alexander Pilgaard Kjær
Journalist

Annonce

Døjer du ofte med smerter i muskler og led? Eller har du måske over længere tid været så presset på arbejds- og hjemmefronten, at du har været nødsaget til at tage nogle sygedage?

Hvis du kan genkende den slags, kommer der snart hjælp til dig, der er på en FOA-overenskomst.

1. oktober træder PenSams Sundhedsordning nemlig i kraft. Sundhedsordningen er et tilbud til dem, der indbetaler til pension i PenSam, og som har svært ved at fastholde jobbet af helbredsmæssige årsager. Og det gælder problemer af både fysisk og psykisk karakter.

Forebyggelse af fysisk nedslidning

FOA-medlemmerne får tilkendt førtidspension langt oftere end akademikere. Torsten Fels, der er administrerende direktør i PenSam Pension, fortæller, at sundhedsordningen skal være et værn imod netop den statistik:

”Sundhedsordningen skal hjælpe med at bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet og på den måde skabe mere pension til den enkelte, når man går på alderspension,” siger Torsten Fels og hæfter sig ved, at førtidspensionen typisk skyldes nedslidning efter et langt liv på arbejdsmarkedet:

”Det er typisk sådan, at det er muskler og led, der er den store udfordring. Og det, vi prøver med sundhedsordningen, er at gøre en forebyggende indsats, så vi kan hjælpe folk med at blive på arbejdsmarkedet.”

Den forebyggende indsats indebærer, at de omfattede har mulighed for at få betalt behandlingen hos blandt andet fysioterapeuter, kiropraktorer og massører.

Gælder også psykisk nedslidning

Ligesom en skadet skulder kan påvirke arbejdsevnen, spiller det psykiske aspekt bestemt også en rolle. Også her kommer sundhedsordningen medlemmerne til gode. Sundhedsordningen giver nemlig både stressrådgivning og mulighed for at få dækket omkostningerne til psykologbehandling.

Ifølge PenSams egen hjemmeside kan du få det betalt, hvis du for eksempel har haft mindst 10 sygedage inden for de seneste seks måneder, er sygemeldt, eller hvis der er andre forhold, der gør, at du er i fare for at miste dit job. Men Torsten Fels nævner også, at det ikke er helt så sort og hvidt:

”Det bliver en vurdering af den enkelte, når vi taler med dem om det. Det kræver, at der er lidt mere galt, end at én bare synes, at han har ondt i knæet. Det skal være noget, der påvirker arbejdsevnen – ultimativt noget, der påvirker muligheden for at være tilknyttet arbejdsmarkedet og arbejdspladsen,” siger Torsten Fels.

Maksimalt 12 gange per hændelse

Torsten Fels oplyser, at det maksimale antal behandlinger lyder på 12 gange per hændelse på 12 måneder. Og de 12 behandlinger kan godt fordeles med eksempelvis syv besøg hos fysioterapeuten og fem hos en massør, hvis begge indgår i behandlingen.

Men der kan sagtens være flere såkaldte hændelser per år. Hvis PenSam først tildeler dig støtte til eksempelvis en dårlig skulder, og du samme år også får et andet problem, kan du også søge om hjælp i det tilfælde. De enkelte hændelser er altså uafhængige af hinanden.

De 12 måneder tælles fra det tidspunkt, hvor hændelsen indtræder, og hvis det er vedvarende problemer – for eksempel med skulderen – kan du maksimalt få 12 behandlinger tre år i streg.

Sundhedsordningen i PenSam

  • Kan anvendes af medlemmer, der har længerevarende sygdom eller er i fare for at miste sit job af helbredsmæssige årsager.
  • Mulighed for kiropraktor, fysioterapeut, psykolog og flere andre behandlingsformer.
  • Online-ansøgning og frit valg af behandler.
  • Op til 12 årlige behandlinger per hændelsesforløb. Maksimalt 3 år.

Læs nærmere betingelser på PenSams hjemmeside.

Kilde: PenSam

+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev