Annonce

Portrætbillede af Pia Heidi Nielsen

Debat 

Klumme: Kære kommuner, kom nu ind i kampen


Hvert tredje FOA-medlem på rengøringsområdet har ikke fået nogen oplæring i de nye krav til corona-rengøring, skriver sektorformand Pia Nielsen.

Annonce

Der har været fokus på den hygiejniske rengøringen under coronapandemien. Alligevel bliver alt for få oplært i de nye krav, der er til corona-rengøringen. Det viser en undersøgelse fra FOA. Malte Kristiansen

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Alle er enige om, at vi kommer til at leve med corona i noget tid, og selvom vaccinerne hjælper, skal vi holde fast i alle de forholdsregler, vi kender. Helt centralt er hygiejne og rengøring. Det kræver en ekstra indsats – til gengæld slipper vi for ikke bare corona, men også for mange af de andre sygdomme, som vira og bakterier kan medføre.

Den type rengøring kræver instruktion, viden og uddannelse. Vi har derfor lavet en undersøgelse blandt medlemmerne, om hvor meget vi ved om coronarengøring, og hvor meget uddannelse vi har fået. Svarene er nedslående. Hvert tredje FOA-medlem på rengøringsområdet har ikke fået nogen oplæring i de nye krav til coronarengøring. Blandt medlemmer med rengøringsopgaver indenfor ældreområdet og specialområdet har næsten halvdelen ikke modtaget oplæring.

Undersøgelsen viser også, at mere end to ud af tre medlemmer med rengøringsopgaver er blevet pålagt ekstra rengøringsopgaver i forbindelse med corona. Og mange svarer, at de har et stort eller meget stort ønske om mere uddannelse og flere kurser på området.

Lidt firkantet kan man sige, at mens vi får at vide, at vi skal fastholde alle de tiltag, der bekæmper corona, og ønsket om at gøre det er til stede hos de medarbejdere, som skal udføre rengøringsopgaverne, så glemmer kommunerne at gøre deres del af arbejdet.

Herfra skal lyde en meget tydelig invitation til kommunerne om at komme ind i kampen. Vi er klar.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev