Annonce

Kørestol

Tema: Coronavirus

Besøgsforbud på seks plejecentre på grund af coronaudbrud


På grund af coronaudbrud på seks plejecentre er der indført forbud mod besøg. Det fortalte Anette Lykke Petri, konstitueret direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, på et pressemøde.

Annonce

I 17 kommuner i hovedstadsområdet er der indført restriktioner for besøg på plejecentre. Det betyder blandt andet, at besøgene skal foregå udendørs. Colourbox

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Antal smittede med coronavirus har de seneste dage været stigende, og ikke længere kun blandt de unge. Smitten har ramt flere plejecentre landet over. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed indført besøgsforbud på i alt seks plejecentre. Det fortalte Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed, tirsdag på et pressemøde.
 
”Siden i søndags har vi desværre oplevet deciderede smitteudbrud på flere plejecentre. I de tilfælde har vi været nødsaget til at give forbud,” sagde hun på pressemødet i Eigtveds Pakhus.
 
Besøgsforbuddet betyder, at beboerne kun må få besøg af én af deres nærmeste pårørende, og flere hvis situationen er kritisk. Det kan være, hvis beboeren eksempelvis er døende.
 
Forbuddet gælder på ét plejecenter i Københavns Kommune, ét i Lejre Kommune, ét i Varde Kommune, ét i Hvidovre Kommune og to plejecentre på Frederiksberg.
 
Direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer til, at vi nu står sammen for at passe på landets ældre.
 
"Vi har altså nu en spredning blandt de ældste aldersgrupper og de mest sårbare i vores samfund, og dem skal vi passe på. Det er al mulig grund til, at vi nu står sammen og løfter det fælles ansvar, det er at holde covid-19 for døren," sagde Anette Lykke Petri.
 

Bekymring før genåbning

Den 18. marts i år indførte Styrelsen for Patientsikkerhed forbud mod besøg på alle landets plejecentre for at beskytte beboerne mod coronasmitte. Forbuddet gjaldt indtil fase to af genåbningen, og den 6. juni begyndte beboerne igen at kunne få restriktive besøg udendørs. 
 
Fra den 2. juli blev der igen åbnet helt for besøg på landets plejecentre. 
 
Både forbuddet og genåbningen af plejecentrene har været diskuteret både i medierne og blandt fagfolk og ansatte. Flere FOA-medlemmer udtrykte bekymring, da plejecentrene åbnede igen i juli måned.
 
”Synes, det er for tidligt at lukke helt op set i lyset af, hvor let folk efterhånden tager på situationen, og meget andet er lukket op. Og ja, er klar over vi alle kan være uheldige at bære virus uden at have symptomer, men vi behøver ikke tilføre endnu større risiko. Min oplevelse er, at beboerne klarer og har klaret det her rigtig flot med vores, personalets hjælp og omsorg,” skrev Carina Kelleskov Hennie Lindensparre dengang i en kommentar på Facebook.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev