Annonce

Portrætbillede af Pia Heidi Nielsen

Debat 

Klumme: Hold fast i den styrkede rengøring


Skal vi holde fast i den gode situation, Danmark trods alt står i, kræver det, at vi holder fast i den øgede opmærksomhed på afstand, håndsprit og hygiejne.

Annonce

Har vi ikke lært andet af de seneste måneders kamp mod virussen, så har vi da lært, at god hygiejne er en investering, der betaler sig, skriver sektorforman for Kost- og servicesektoren, Pia Nielsen. Malte Kristiansen

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Det er sært, at der skulle en uhyggelig pandemi til, før vi fandt ud af, at renlighed ikke kun er behageligt og rart, men at en styrket hygiejne- og rengøringsindsats også gør en forskel for folkesundheden. Den ekstra rengøringsindsats i anledning af corona har også hjulpet på omgangssygdomme som den almindelige influenza. Allerede i marts var der et fald i antallet af influenzasmittede på 70 procent.

Så vidt så godt. Danmark har klaret sig gennem sommeren med et nogenlunde lavt smittetal. I hvert fald bedre end mange andre lande, som stadig kæmper med lokale og regionale udbrud. At vi har gjort det, skyldes ifølge eksperterne en kombination af afstandsregler, god hygiejne og et vejr, der har været til at være ude i.

Nu står efteråret for døren, og vi skal igen til at være mere indendørs. Derfor er der brug for en øget hygiejne- og rengøringsindsats i alle offentlige institutioner. Skal vi holde fast i den gode situation, Danmark trods alt står i, kræver det, at vi også nu, hvor corona på visse områder nærmest er blevet en vane, holder fast i den øgede opmærksomhed på afstand, håndsprit og hygiejne.

Det betyder, at vi skal afsætte de midler, der skal til for at fastholde rengøringen på et niveau, der kan holde corona og andre smitsomme sygdomme i skak. Har vi ikke lært andet af de seneste måneders kamp mod virussen, så har vi da lært, at god hygiejne er en investering, der betaler sig.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev