Annonce

Kvinde med indkøbsposer

Aftale vedtaget: Sådan får du dine indefrosne feriepenge udbetalt


Til oktober kan du anmode om at få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Det blev vedtaget i Folketinget mandag.

Annonce

Udbetalingen af dine feriemidler svarer til 12,5 procent af din ferieberettigede løn i perioden mellem den 1. september 2019 og 31. marts 2020. I skrivende stund er det ikke muligt at se på borger.dk, hvor mange penge du får udbetalt. Colourbox

Af Joachim Ploug Hansen
Journalist

Annonce

Den politiske aftale om udbetalingen af de indefrosne feriepenge er nu blevet behandlet som lovforslag i Folketinget. Her blev det vedtaget, at alle, der ønsker at få op til tre ugers feriepenge udbetalt, kan søge dem fra starten af oktober og indtil 1. december.

Hvis du ikke beder om pengene inden 1. december, bliver de stående, og du får dem først automatisk udbetalt, når du går på pension eller af andre grunde trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet. Akkurat som den oprindelige plan inden coronakrisen ramte Danmark.

"Jeg glæder mig over, at et bredt flertal i Folketinget er enige om, at vi snart kan udbetale tre uger af danskernes indefrosne feriepenge. Det kan være med til at få gang i dansk økonomi. Det her har skullet gå stærkt, så pengene kan komme ud og arbejde hurtigst muligt, og det har haft indflydelse på, hvad der var teknisk muligt," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Læs også: Guide: Det skal du vide om dine indefrosne feriepenge

Modregnes ikke i andre overførselsindkomster

Udbetalingen beskattes som almindelig indkomst, og de indefrosne feriepenge bliver ikke modregnet i andre overførselsindkomster og kommer heller ikke til at påvirke muligheden for at blive berettiget til en offentlig ydelse.

Til borgere, der er på offentlige ydelser, vedtog Folketinget også lovforslaget om en skattefri udbetaling på 1.000 kroner.

Til efteråret skal partierne forhandle om de resterende to ugers optjente feriepenge og behovet for at udbetale dem.

Læs også: Aftale om feriepenge er landet: Se her, hvor meget du får

Sådan gør du

  • Du skal anmode om dine feriepenge digitalt via borger.dk, hvor du logger på med NemID. Du skal ikke vedlægge dokumentation
  • Efter få dage modtager du et brev med præcis angivelse af, hvor mange penge du får udbetalt, og hvornår de udbetales.
  • Du skal forvente, at der går op til to uger, fra du beder om pengene, til du får dem udbetalt på din konto.

Prøv vores ferieberegner

Indtast din månedsløn nedenfor - uden punktummer eller kommaer - og se, hvor mange penge, du kan få udbetalt. Det er vigtigt at huske, at beløbet, maskinen spytter ud, er før skat. Beregneren vil vise tre ud af fem ugers opsparet feriepenge for 12 måneder.

Overgangsperioden

  • De indefrosne feriepenge er optjent i det, der kaldes overgangsperioden. Den løber fra den 1. september 2019 til den 31. august 2020.
  • I overgangsperioden opsparer du 12,5 procent af din ferieberettigede løn.
  • Overgangsperioden og indfrysningen af feriepengene blev lavet, så lønmodtagere ikke havde et helt års ekstra opsparet ferie i overskud, inden den nye ferielov træder i kraft den 1. september 2020. Med den nye ferielov bliver det muligt at optjene feriedage løbende, så du allerede kan holde ferie måneden efter, de er optjent.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev