Annonce

p-vagt står i solen med lange bukser

P-vagter får nej til shorts: Myndigheds-
rollen kræver lange bukser

I flere år har p-vagterne i Københavns Kommune forsøgt at få shorts indført som en del af uniformen. Foreløbigt har kommunen sagt nej, da det går udover den myndige fremtoning. Sidst på måneden skal emnet igen diskuteres.

Annonce

Mens shorts er no-go for parkeringsvagter i Københavns Kommune, må de gerne gå med sandaler. Dog skal der være sokker i sandalerne. Tobias Stidsen

Af Tobias Stidsen
Journalist

Annonce

”Vi sveder. Det tror jeg, alle gør i den her hede,” fortæller Henrik Fosdam.
 
Han er parkeringsvagt i Københavns Kommune, og patruljerer til dagligt de københavnske gader i sin trafikvest, kortærmede skjorte, og lange bukser. Han ville gerne have shorts på, men det går ikke.
 
”Det bliver påpeget, at vi skal være en myndighed og være præsentable,” siger Henrik Fosdam.
 
Han er desuden arbejdsmiljørepræsentant, og sidst på måneden bliver der afholdt uniformsudvalgsmøde. Igen i år vil p-vagterne komme til at efterspørge shorts som en del af uniformen, ligesom de har gjort de seneste to år, hvor somrene også var meget varme.
Men det har indtil nu ikke ændret på uniformerne.

Fra kommunens side giver man den begrundelse, at det handler om, at p-vagterne skal se myndige ud, og at det kræver lange bukser.
 
”Vi vægter den myndige fremtoning meget højt i Københavns Kommune. Det er afgørende for det signal, man giver,” siger Heidi Møller Nielsen. Hun er enhedschef for p-administrationen, IT og teknik.
 
”Vi vægter også vagternes velbefindende meget højt ved at lade dem gå i skyggen og holde pauser,” siger Heidi Møller Nielsen.

Henrik Fosdam medgiver, at der er rig mulighed for at holde alle de pauser, man har brug for, og at han også godt forstår, hvorfor der er et behov for at se myndig ud.
 
”Det er jo ikke alle, der har lige pæne ben. Og jeg kan godt forstå, at kommunen har et krav om, at vi har en myndig fremtoning. Vi kan ikke bare have en T-shirt på. Det dur ikke,” siger han.
 
Hvorvidt shorts kan blive en del af p-vagtuniformen i Københavns Kommune, afhænger af udfaldet på uniformsmødet sidst i august, men Henrik Fosdam tror ikke selv på, at det kommer til at ske.
P-vagt med en vandflaske som hænger på bukserne
Der bliver svedt en del i p-uniformen, når solen bager. Derfor har p-vagterne tilladelse til at holde de drikkepauser de har brug for i varmen. Tobias Stidsen
P-vagt med sandaler med sokker.
Det kræver lange bukser at have en myndig fremtoning i Københavns Kommune som p-vagt. Til gengæld må man gerne gå med sokker i sandalerne. Tobias Stidsen

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev