Annonce

Portrætbillede af Mona Striib

Debat 

Klumme: FOA-fællesskabet og det lange seje træk!


FOAs nye målprogram ‘Bedre vilkår, mere velfærd’ blev vedtaget på kongressen i oktober og skal nu foldes ud til handleplaner for de næste fire år.

Annonce

Alt det, vi gerne vil, kræver styrke og fællesskab, skriver formand Mona Striib. Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Kongressen har talt. Tydeligt og klart. Med gode indspark fra de mange faggrupper, vi repræsenterer, og fra delegerede landet over. Velfærdssamfundets behov for genopretning, social retfærdighed, mindre ulighed – og medlemmernes behov for bedre arbejdsvilkår. Arbejdsmiljø, løn, uddannelse og anerkendelse.

Den røde tråd stod med lysende flammeskrift henover alle diskussioner: Arbejdsmiljøet skal være i top, vi skal forebygge nedslidning, og man skal være lige så sund, når man går hjem, som da man mødte på arbejde. 

De mange indlæg gør indtryk, og hovedbestyrelsen har taget meget med hjem til den opgave, vi nu tager fat på for FOA-fællesskabet. Og FOA-fællesskabet er dig, mig og os. Medlemmerne på arbejdspladserne, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter, faggrupper, sektorer, afdelinger og forbundet. Det er, når vi handler sammen, at vi lykkes med at komme i mål.

Læs også: Klumme: Vi bliver ved med at presse på

Der er særligt tre forudsætninger, vi skal lykkes med for at nå målene. Alt det, vi gerne vil, kræver styrke og fællesskab. 

For det første skal vi være insisterende på, at alle, der arbejder på FOA-medlemmernes overenskomster, skal komme med ombord. Vi skal organisere for fuld kraft. 

For det andet skal vi bide elefanten op i mindre bidder. Vi kan ikke gøre alt på samme tid. Vi skal holde alle bolde i luften, men de store satsninger skal planlægges, så vi kan rykke sammen og sikre involvering af medlemmerne. 

For det tredje skal vi tage ejerskab i hele fællesskabet. Det betyder, at vores evne til at stå sammen på tværs af faggrupper og se lidt længere end vores egen næsetip skal motioneres. Vi skal løfte i flok, og vi skal løfte fra bunden.

Det var lige præcis stemningen af vilje, tro og lyst til fællesskab, vi kunne afslutte kongressen med. FOA-fællesskabet er klar til det lange seje træk.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev