Annonce

Debat 

Klumme: Vi bliver ved med at presse på


På FOA kongres i oktober skal vi sætte nye mål for, hvordan vi kæmper mod forringelser og får sat turbo på genopretning og udvikling af velfærdssamfundet.

Annonce

Der er meget, vi vil forandre. Der er meget, der skal forbedres, skriver Mona Striib. Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

Om tre uger holder FOA kongres under overskriften ‘Sammen gør vi forskellen’. I et så mangfoldigt forbund som FOA med 48 faggrupper er det vigtigt, at vi fokuserer på alle og ikke kun tager fat i de historier og eksempler fra arbejdspladserne, som medierne griber.

Vi kommer fortsat til at presse på, for at vi som samfund prioriterer økonomi til anstændig velfærd. Det kræver, at vi igen og igen fortæller om virkeligheden på de enkelte områder.

Det har I været gode til under valgkampen. Tak for det.

Budskabet fra FOA er klart: Rul skattelettelserne tilbage, få genoprettet de mange områder, der nærmest sygner hen og sæt økonomi af til den demografiske udvikling. Stop den stigende ulighed og få anstændigheden tilbage i socialpolitikken. Vi vil have råd til at behandle mennesker ordentligt i et velfærdssamfund som Danmark. Det er samfundets fundamentale sammenhængskraft, der er på spil i disse år.

På kongressen bruger vi input fra møder, snakke med medlemmerne og fra sager, vi fører på vegne af medlemmerne. Kort sagt vi har jeres virkelighed i centrum, når vi sætter nye mål. Der er meget, vi vil forandre. Der er meget, der skal forbedres.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Hvordan pokker får vi knækket kurven, så vi ikke bare kæmper mod forringelse på forringelse, men reelt kommer fremad? Det vil vi sammen finde svar på i løbet af kongressen, hvor vi har fire temadebatter:

1. Velfærd i verdensklasse forudsætter gode arbejdsvilkår.

2. Forandring er et vilkår – faglig udvikling skal være en ret.

3. Utryghed og nedslidning – ikke på vilkår.

4. Retfærdig løn og ordentlige vilkår til alle FOA-medlemmer.

Vi skal flytte hegnspæle sammen og være insisterende på at få stoppet afviklingen af velfærd og sætte turbo på genopretning og udvikling. Kan vi det? Ja, det tror jeg på. Når vi tager del alle sammen, når vi står sammen, når vi virkelig vil.

Jeg glæder mig til kongressen og ser frem til gode beslutninger om fremtidens arbejde.

Mere menneske – mindre system, tak.

Klummen er bragt i det trykte Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev