Annonce

Sosu-assistent Ulla Bech Sørensen og pædagog Rikke Almind med beboer Marie

Ældrecenter fik påbud: Sådan blev det et bedre sted at arbejde og bo


Efter Fjordly Plejecenter fik et påbud fra Ældretilsynet, gik de i gang med at skabe en bedre arbejdsplads. I dag er stemningen i top, siger social- og sundhedsassistent.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Ulla Bech Sørensen (tv.) oplever, at stemningen på Fjordly nu er i top efter Ældretilsynets besøg. På billedet ses hun med pædagog Marianne Andersen (th.) og beboer Marie Louise Janson. Heidi Lundsgaard

Af Jakob Kehlet
Journalist

Annonce

Først føltes det syv sider lange påbud fra Ældretilsynet som en spand iskoldt vand i ansigtet. Det var tilbage i maj, og Ulla Bech Sørensen, social- og sundhedsassistent og arbejdsmiljørepræsentant på Fjordly Plejecenter i Kerteminde, husker det således:

“Vi blev ramt på vores faglighed og grebet af afmagt, for vi gjorde vores arbejde, så godt vi kunne inden for de rammer, der var afsat.”

Det fynske plejecenter er det ene af otte steder, der indtil nu har fået et påbud af Ældretilsynet. Fjordly fik besked på i højere grad at understøtte borgernes selvbestemmelse og trivsel, og desuden skulle centret sikre, at alle medarbejdere, vikarer og elever kender og følger ansvars- og opgavefordelingen.

Læs også: Professor: Kontrol er ikke svaret på omsorgssvigt i ældreplejen

Smøgede ærmerne op

Da de første rystelser over påbuddet havde lagt sig, var tilsynets besøg med til at sætte gang i en proces, der har skabt en bedre arbejdsplads.

I dag er Fjordlys ledelse skiftet ud, og vagtplanerne er ændret, så bemandingen i dag er bedre.

En aktivitetsmedarbejder er blevet ansat, så borgerne i plejecentret får flere tilbud.

“Vi besluttede at smøge ærmerne op. Fjordly skulle være et dejligt sted at bo og arbejde. I dag er stemningen i top, og det har smittet af på arbejdsglæden,” siger Ulla Bech Sørensen.

Hun peger på centrets nye ledelse som en af årsagerne til forandringerne.

“Der er en mere medmenneskelig tilgang. Tidligere var der mest fokus på drift,” siger Ulla Bech Sørensen.

Læs også: Opråb fra sosu: Vi er mere end varme hænder

Meget mindre fravær

Den nye leder, Bodil Hellum, oplever også fremskridt.

“Jeg kan mærke, at medarbejderne trives bedre, og helt konkret kan vi se det på sygefraværet, der er faldet fra 13,8 procent i januar til 2,4 i juli,” siger hun.

Ældretilsynet har for nylig genbesøgt Fjordly, og plejecentret håber nu, at forbedringerne vil medføre, at påbuddet ophæves.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev