Annonce

Debat 

Klumme: Slut med grimme kagestunts


Jeg er glad for, at den nye regering ikke bruger samme ubehagelige retorik om vores medlemmer med udenlandsk baggrund, som den tidligere gjorde.

Annonce

Der er ingen grund til at skabe frygt hos dem, der er her og fungerer godt på arbejdsmarkedet, skriver sektorformand i Kost- og Servicesektoren, Pia Heidi Nielsen. Malte Kristiansen

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Tillykke til den nye regering. Der er stadig mange områder, hvor vi ikke ved, hvad den vil, men én ting har slået mig, siden vi fik præsenteret det såkaldte forståelsespapir.

Der er en mere menneskelig tone om asylsøgere, flygtninge og andre med udenlandsk baggrund, så forhåbentlig slipper vi for usmagelige mediestunts a la Inger Støjbergs kagefejring i forbindelse med en stramning i udlændingelovgivningen.

Den slags har såret og bekymret mange af vores medlemmer.

Kost- og Servicesektoren har heldigvis mange medlemmer med udenlandsk baggrund. De er dygtige og værdsatte, faktisk helt uundværlige, og det har gjort mig ondt, at de har været udsat for hån, mistænkeliggørelse og frygt for ‘hjemsendelse’.

Læs også: Her er trusler en del af hverdagen: ”Vi vil have del i de penge”

Jeg ved godt, at ikke alle i sektoren har stemt på at få et regeringsskifte, men jeg håber, at vi er enige om, at den tidligere regerings talemåder om vores kolleger var uacceptable.

Der vil selvfølgelig stadig være situationer, hvor nogle må forlade landet, fordi de ikke kan opnå asyl eller andet opholdsgrundlag. Det accepterer vi, men der er ingen grund til at skabe frygt hos dem, der er her og fungerer godt på arbejdsmarkedet.

Der skal nok komme situationer, hvor vi raser mod den nye regering, for vi slipper måske ikke for nedskæringer, udliciteringer og andre ulykker, der forringer forholdene for medarbejderne.

Men det er dejligt at høre, at regeringen taler pænt om os – og ikke truer vores kolleger med, at de skal smides ud.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev