Annonce

Portrætbillede af formand for Kost- og Servicesektoren Pia Heidi Nielsen. Beskaaret saa kun det oeverste af overkroppen og ansigtet ses

Debat 

Klumme: Tillykke til velfærdstalenterne


Fejringen af velfærdstalenter har givet positiv omtale i medierne. Det er dejligt i en tid, hvor vi har brug for at rekruttere flere til velfærdsområdet.

Annonce

For de fleste mennesker er det jo velfærdstalenternes indsats, der gør en forskel, skriver sektorformand Pia Heidi Nielsen. Jørgen True

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Det er en god idé, at pensionsselskabet PenSam og FOA Ungdom hvert år hædrer 100 unge velfærdstalenter. De har virkelig fortjent det, og så er det sjovt, at fejringen foregår samme dag, som et andet segment af ungdommen – dem i slips, jakkesæt og sorte nederdele – også bliver hyldet. Det er dagbladet Berlingske, der hvert år fremhæver 100 erhvervstalenter.

For alles vedkommende er der tale om dygtige, unge mennesker, der fortjener vores ros. Vi er afhængige af dem – de skal holde samfundsmaskineriet i gang, når vi selv bliver for gamle til at være med.

Når jeg mest fokuserer på vore egne unge, altså dem, der bliver hyldet for at være velfærdstalenter, skyldes det især, at de tit bliver overset i hverdagen – sammenlignet med dem, der skaber sig store karrierer og imponerende lønninger.

For de fleste mennesker er det jo velfærdstalenternes indsats, der gør en forskel. Det er dem, vi alle kommer i berøring med gennem livets faser. Det er deres omsorg og kompetencer, vi trækker på, når vi afleverer børn i offentlig pasning. Det er dem, der laver mad, gør rent og passer på os, hvis vi kommer på hospitalet, og det er dem, der tager sig af os og vores gamle forældre, når der er behov for hjælp i eget hjem eller på plejehjem, når vi kommer dertil.

Når det samtidig kniber med rekrutteringen til disse job, gør det mig ekstra glad, at denne event satte fokus på dem, og at mange medier bemærkede dem og deres indsats.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev