Annonce

Yngre og ældre kvinde smiler til hinanden.

Ros og respekt til dig: Du gør en forskel


FOAs medlemmer gør hver dag en stor forskel. Nu bliver de hyldet i ny en reklamefilm, som bl.a. kan ses i biograferne.

Annonce

Anerkendelse, tak! Der er masser af varme og feel good-stemning i FOAs nye reklamefilm. Her er det sosu-assistent Helene Mikkelsen (tv.), der medvirker i filmen. Scene fra filmen

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

Dagplejeren skubber det lille barn på gyngen, portøren vinker farvel til patienten på sygehuset, og køkkenlederen sender en flok glade børnehaveunger videre. Scenerne i FOAs nye reklamefilm ’Det du gør’ rummer masser af smil, overskud og handling.Læs mere om kampagnen: "Sammen gør vi forskellen" 

 Filmen formår på et halvt minut at efterlade seeren med en masse varme vendt mod de mennesker, som arbejder for at holde vores velfærdssamfund i gang. Og den følelse er fremkaldt med fuldt overlæg, forsikrer forbundsformand i FOA Dennis Kristensen. 

”De mennesker, der hjælper andre mennesker, får urimeligt lidt anerkendelse af det omgivende samfund. Det gælder i forhold til fagets renommé, lønnen og mulighederne for at levere kvalitet. FOAs medlemmer er jo blandt velfærdens kerne-ansatte. De bør påskønnes i langt højere grad,” siger han til Fagbladet FOA. 

Vasker ikke kun r… 

Kun 17 procent af FOAs medlemmer oplever, at deres fag og job bliver tilstrækkeligt anerkendt af andre grupper i samfundet. Det viste en medlemsundersøgelse fra LO tidligere på året. Og den situation er ikke holdbar, mener de medvirkende i reklamefilmen. 

En af dem er sosu-assistent Helena Mikkelsen, der arbejder i hjemmeplejen i Hjørring Kommune.

”Det er rigtig fint, at der bliver sat fokus på anerkendelse. Det er ærgerligt, at vi bliver set på som dem, der – ja, undskyld mit udtryk - kun vasker røv. For det handler bare om så meget mere. Det vil man jo kunne se på nogle af de øjeblikke fra filmen. Når man ser, at jeg har øjenkontakt med en borger, og der er den der gensidige respekt og nærvær i blikket,” forklarer hun.

Det tætte miljø 

Motorikdagplejer Majbritt Skov Lynge, der også er med i filmen, er enig: 

”Hvis ikke man bliver anerkendt, så bliver man ikke et helt menneske. Jeg føler anerkendelse fra kollegaer ind imellem, men sjældent fra udefrakommende. Dagplejen gør rent faktisk en forskel. Vi har det lille tætte miljø, den nære kontakt og alle de små ting. Men jeg synes stadigvæk, at vi ligger for langt nede i hierarkiet,” siger dagplejeren fra Hørve i Odsherred Kommune. 

Reklamefilmen slutter med FOAs nye slogan ’Sammen gør vi forskellen’. Sloganet hylder den forskel, som medlemmerne gør hver dag for borgerne og samfundet. Samtidig er sloganet et løfte, der forpligter FOA til at gøre en forskel for medlemmerne. 

I god jord 

Sloganet er blevet til på baggrund input bl.a. fra medlemmer og fra valgte og ansatte i FOA. Sloganet falder i god jord hos sosu-assistent Helena Mikkelsen: 

”Det er vigtigt at slå fast, at vi er sammen om at gøre forskellen. Samarbejdet betyder, at borgerne får en god service og en god kvalitet,” siger hun. 

Filmen ’Det du gør’ er udviklet i sammen med reklamebureauet Zupa og filminstruktør Uffe Truust. Udover at blive vist i biograferne frem til uge 49 kan filmen også opleves på foa.dk og på FOAs Facebookside. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev