Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Broen til fremtiden


FOA har tilsluttet sig alliancen ‘Broen til fremtiden’, der arbejder for en grøn og retfærdig omstilling.

Annonce

Os, der har svinet mest og stadig gør det, har et særligt ansvar, skriver sektorformand Reiner Burgwald. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Med mindre man er total mørkemand eller -kvinde og afviser enhver form for ekspertviden samt ditto anbefalinger, så ved man godt, at de menneskeskabte klimaforandringer har og får alvorlige konsekvenser for mennesker på hele kloden.

Klimaforandringerne er over os, men viljen til forandringer i vores levevis og fordeling af klodens ressourcer er svære at spotte.

I FOA har vi tilsluttet os en alliance, som har til formål at sætte spot på nødvendigheden af at handle. Fagbevægelsen og alle andre ansvarlige kræfter i dette land har et forbandet ansvar for at aflevere en klode, der ressourcemæssigt kan håndtere menneskene, insekterne, dyrene og planterne. Den måde, vi i den industrialiserede verden håndterer kloden på, svarer til, at jeg som tillidsrepræsentant anbefaler medlemmerne at bruge deres månedsløn på en uge!

Der er behov for, at politikerne handler resolut og målrettet, og at vi som borgere indser alvoren i situationen og accepterer de omkostninger, der bliver konsekvenserne, og hver især bidrager med en mindre CO2-belastende adfærd.

I Broen til fremtiden arbejder vi for en grøn og retfærdig omstilling. I fagbevægelsen har vi et særligt ansvar for at sikre retfærdighed – i forhold til, hvem der skal betale regionalt, nationalt og globalt.

Os, der har svinet mest og stadig gør det, har et særligt ansvar. Jeg er stolt af, at vi i FOA har tilsluttet os alliancen. Pas på vores børn og børnebørn – pas på klimaet!

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev