Kål til vuggestuebørn? Henrik Wilstrup
fra Arresø Børnehus kigger forundret på
Dorthe Jønsson fra Uvelse Børnehus, da
hun fortæller, at hun bruger masser af kål i maden. Det, har han
aldrig tænkt, var en
mulighed, selvom
kål både er sundt og
billigt.
“Det skal jeg prøve
på mandag,” erklærer
han, da hun fortæller
om rødkål med citronsaft og revet
æble og muligheden
for at strække hakket kød
med fintrevet kål.
Læs også: Flere køkkenansatte på madkurser
Han og en flok kolleger,
der arbejder i daginstitutionskøkkener i Hillerød Kommune, er på et todages kursus
i Københavns Madhus. Dels
for at få ny viden og inspiration til de daglige frokoster
og mellemmåltider, dels for
at opbygge netværk på tværs
af institutionerne.
Første kursus
i mad til børn
For Henrik Wilstrup
er det første gang, at
han er på kursus i at
lave mad til børn.
“Det er fedt. Jeg
har allerede fået
masser af idéer og
inspiration, og så er
det dejligt at have
tid til at snakke med kollegerne fra de andre institutioner,” siger han.
Læs også: Elever laver skolemad til 500
Hver anden måned har de
netværksmøde, men et kursus giver bedre mulighed for
at afprøve nye opskrifter som
dhal af røde linser, svampebygotto eller fisk i rød karry
– hvor man selv blander karryen.
“Det minder slet ikke om
den mad, jeg laver, men det bliver spændende at prøve,”
siger Henrik Wilstrup.
Hjælp til svære samtaler
Ud over opskrifter og råvarer
taler kursisterne også om,
hvad man gør, når forældre
kræver særlig mad til deres
børn, eller når der er uenighed med pædagogerne. For
eksempel om en bestemt ret
mætter nok.
“Det ved jeg, den gør – det
viser ernæringsberegningen,
men jeg kan ikke overbevise
pædagogerne,” fortæller en af
kursisterne.
“Når vi står med den slags
spørgsmål i hverdagen, kan
man godt savne en sparringspartner. Så er det godt at
kende en, man kan ringe til,”
siger Dorthe Jønsson.