Flere og flere kommuner sender køkkenmedarbejdere i daginstitutioner på kurser,
så de kan få opdateret deres viden om mad
til børn og danne netværk med de andre
kursister. Det siger kulinarisk rådgiver
Kristina Thinggaard, Københavns Madhus.
“For et par år siden var der ingen interesse, men nu har vi adskillige kurser og
oplæg hvert år for kommuner udenfor
København – senest Hillerød,” siger hun.
Lærer kolleger at kende
Ifølge områdeleder i Hillerød Kommune
Pia Andersen har det været et stærkt ønske
for køkkenmedarbejderne at komme på
kursus sammen, og det er for nylig lykkes
at finde penge til det.
Læs også: Køkkenmedarbejder: Det skal jeg prøve på mandag
“De udtrykte netop ønske om at komme
på et kursus, hvor de lærer kolleger fra andre institutioner at kende. Det gør det lettere at kontakte hinanden efterfølgende,
når der er spørgsmål eller problemer, de
gerne vil vende med andre,” siger hun.
Hverdagen er vigtigst
“Sparring om arbejdet er vigtigt for den
faglige udvikling,” siger cand.psych. Johan
Simonsen Abildgaard, seniorforsker ved
Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Læs også: Klumme: Madhuset er vigtigere end Noma
Han ved fra undersøgelser, hvor meget
det betyder at have et godt samarbejde
med de kolleger, man omgiver sig med
i hverdagen. De kan sagtens være fra
andre faggrupper.
“Men der er også behov for at kunne
hente inspiration og vende problemstillinger med kolleger inden for samme
fagområde. Det er afgørende for ens
psykiske arbejdsmiljø at have nogle at
kunne gå til, hvis man har problemer
eller spørgsmål,” siger han.
Flertallet står alene i køkkenet
Kost- og Servicesektoren
i FOA har over 500 medlemmer, der laver mad til
børn i daginstitutioner.
De fleste af dem er eneansvarlige for maden.
Kilde: Kost- og Servicesektoren i FOA
Tilskud til kurser
Institutioner, der
sender køkkenansatte
på AMU-kurser eller
specialtilpassede kurser
hos blandt andre Københavns Madhus, kan
få dækket en del af
udgifterne via Kompetencefonden.
Kilde:
denkommunalekompetencefond.dk
Mad til børn
Ifølge Fødevarestyrelsen
kræver det særlig viden
at lave mad til børn, så
man sikrer, at de udvikler
sunde spisevaner.
Læs mere:
altomkost.dk
4 måltider får børn serveret i institutionen – morgenmad, frokost og et
mellemmåltid formiddag
og eftermiddag. Der skal
helst ikke gå mere end
2-3 timer, mellem børnene spiser.
Kilde: Fødevarestyrelsen