Annonce

Portræt af pædagogisk assistent Christian Overby Rasmussen

Christian får 101.000 kroner efter løntjek


Med hjælp fra sin fællestillidsrepræsentant får pædagogisk assistent Christian Overby Rasmussen 101.000 kroner i efterbetaling.

Annonce

”Han er sin vægt værd i guld,” siger Christian Overby Rasmussen om fællestillidsrepræsentanten Bo Holm Lindeberg, der sikrede ham 101.000 kroner i efterbetaling. Jørgen True

Af Linnea Kadziola
Journalist

Annonce

Gennem seks år har Christian Overby Rasmussen ikke fået den rette løn for sit arbejde som pædagogisk assistent på skolefritidsordningen GFO Skovshoved skole.

Et løntjek hos FOA afslørede fejlen og førte til, at Christian Overby Rasmussen i december sidste år fik 101.000 kroner i efterbetaling og renter før skat.

”Det er lidt som en gave dumpende ned fra himlen ud af det blå. Det er sådan noget, der gør, at det er værd at betale for fagforeningen,” siger han.

Opdaget ved et tilfælde

Det var fællestillidsrepræsentanten Bo Holm Lindeberg, der i 2017 opdagede, at Christian Overby Rasmussen havde fået for lidt i løn siden marts 2013.

”Jeg mødte Christian ovre i Kildeskovhallen, hvor vi begge havde undervisning i svømning. Der kunne jeg se, at han ikke fik kombinationstillæg for både at være i skolen og i SFO’en om eftermiddagen,” siger Bo Holm Lindeberg.

Ud over et kombinationstillæg, der strakte sig fire år tilbage, manglede Christian Overby Rasmussen kvalifikationsløn for, da han havde to og fem års erfaring på jobbet.

Et glædeligt nytår

Den 31. december 2018 underskrev Bo Holm Lindeberg lønaftalen på 101.000 kroner, og Christian Overby Rasmussen kunne udbetale den manglede løn. Det blev dog kun til 20.000, da resten gik til skat, fordi hans årlige fradrag var brugt op.

”Det er en lidt mærkelig fornemmelse at være halværgerlig over kun at få 20.000 kroner. Det er fandeme også mange penge,” siger Christian Overby Rasmussen, der er spændt på, hvor mange penge han får tilbage i skat.

Hjalp kollega men overså sig selv

”Jeg troede faktisk, jeg havde godt tjek på de lønstigninger,” siger Christian Overby Rasmussen, når han tænker tilbage på, om han kunne have reageret tidligere.

”For en tre-fire år siden snakkede jeg løn med en gammel kollega. Han havde nogenlunde samme erfaring, som jeg havde, men fik en del mindre udbetalt. Ved at gøre ham opmærksom på kravet på løntilsyn fik jeg rent faktisk hjulpet ham til at få cirka 15.000 kroner,” siger han.

Søg hjælp hos FOA

Selvom Christian Overby Rasmussen har lært, at det kan betale sig at læse sin lønseddel, synes han, det er for svært at tjekke den selv.

”Det er så avanceret, når man står med sin lønseddel foran sig. Jeg føler, jeg har hovedet skruet solidt på skuldrene, men det her kunne ligeså godt være russisk. Så jeg er meget glad for, at man kan sende det ind til nogle, der ved noget om det,” siger han og opfordrer andre til at sende deres lønseddel ind til FOA.

”Det er meget nemt at gøre. Det værste, der kan ske, er, at man finder ud af, at man allerede får det, man er værd. Hvis man er heldig som mig, så ender man pludselig med en god sjat ekstra penge på kontoen,” siger Christian Overby Rasmussen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev