Annonce

To artikler fra Fagbladet FOA

Fagbladet FOA nomineret til fornem mediepris


Fagbladet FOA er nomineret til den journalistiske hæderspris Anders Bording-prisen 2018. ”Vi tager udgangspunkt i vores læsere,” siger chefredaktøren.

Annonce

To artikler fra Fagbladet FOA, som er gået viralt. Artiklen om social- og sundhedsassistenten Christina Svarrer var den mest læste i 2017. Artiklen om social- og sundhedsassistent Eva Johansen, der frygtede at miste sin seniordage blev nr. 1 på hjemmesiden Deviralenyheder.dk Illustration: Maja Line Honoré/Foto: Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Fagbladet FOA er blandt de nominerede til Anders Bording-prisen 2018. Det oplyser brancheforeningen Danske Medier.  

Fagbladet FOA er blevet nomineret i kategorien Medieprisen, som blandt andet gives til medier, der i særlig grad er i stand til at ramme deres målgruppe. 
 
Chefredaktør, Gitte Hejberg, er beæret over nomineringen og stolt over Fagbladet FOAs udvikling. Mediet er gået fra primært at udkomme som trykt blad til nu også at have stort digitalt gennemslag på sociale medier og i nyhedsbrevet til FOAs medlemmer:
 
”Jeg er stolt af vores digitale transformation, som er gået rigtig godt, fordi vi tager udgangspunkt i den feedback, vi får fra medlemmerne. Vi lytter til deres behov og kigger på, hvad der interesserer dem, og hvad de kan bruge,” siger hun.
 

Flere gange på De Virale Nyheder

At Fagbladet FOA lytter til læserne og skriver om det, der optager dem, betyder også, at der ofte er stor interaktion på Fagbladets artikler på de sociale medier. 

Flere gange har Fagbladet FOA for eksempel ligget nummer ét på hjemmesiden ’De Virale Nyheder’ foran større landsdækkende medier som DR og TV 2.

Når en artikel ligger nummer ét, betyder det, at det er den artikel med flest delinger, kommentarer og ’synes godt om’ på den pågældende dag på sociale medier. 

Blandt andet har artiklen om social- og sundhedsassistenten Eva Johansen, som var klar til at kæmpe for sine seniordage i overenskomstforhandlingerne, ligget nummer et.

Læs også: Sosu: Vi skal kæmpe for vores seniordage

Læsernes dagsorden
Også en artikel om, at overenskomstforhandlingerne var brudt sammen på det kommunale område, strøg til tops.

Læs også: Sammenbrud nu også i kommunerne: Lønnen skiller

”En del af vores opgave er at få vores læseres behov på dagsorden via fagbladet. Det er vigtigt, at vi når til vores medlemmer, men også at vi når ud med vores medlemmers historier,” siger Gitte Hejberg. 

Stor interaktion på sociale medier

En af de artikler, som FOAs medlemmer reagerede mest på i 2017, var blandt andet historien om hjemmehjælperen Mary Madsen, som blev fyret efter 40 års tro tjeneste. Den artikel fik et ’reach’ på over 330.000 personer på Facebook. 

Læs også: Mary fik medalje af Dronningen og en fyreseddel fra kommunen

Vinderen af prisen bliver afsløret til en prisoverrækkelse på Københavns Rådhus den 8. juni. 

De to andre nominerede til Medieprisen er Danwatch og Mediehuset Ingeniørens Tech Relations. Derudover er Fagbladet 3F, Ingeniøren og Kommunen.dk nomineret i kategorien Journalistprisen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev