Annonce

Smerteramte Henny skrev til borgmesteren: Det ændrer hendes liv

Henny Soelberg blev så frustreret over sin sagsbehandling i Fredericia Kommune, at hun sendte borgmesteren en mail. Det blev til et møde på borgmesterens kontor.

Annonce

Henny Soelberg valgte at sende et brev til borgmesteren for at fortælle sin historie. Han reagerede ved prompte at invitere hende til møde. Søren Skarby

Af Mette Boysen
Journalist

Annonce

Henny Soelberg er udmattet af ikke at kunne få afsluttet sin sagsbehandling i Fredericia Kommune.

Med fire diskusprolapser og lægernes ord for, at Henny Soelbergs arbejdsevne for evigt er væk, kan hun ikke se meningen med flere arbejdsprøvninger eller flere lægebesøg, der skal dokumentere hendes fysiske tilstand. 
 
Derfor valgte 54-årige Henny Soelberg, efter at hendes historie har været bragt i Fagbladet FOA, at sende en mail til Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S).
 
I mailen skrev den tidligere dagplejer og køkkenhjælper blandt andet:
 
“Vil lige fortælle lidt om mig selv, og hvorfor jeg skriver denne mail. Jeg har arbejdet siden jeg var 14 år gammel. Har arbejdet i Ungarn i 5 år. Været dagplejer i Fredericia Kommune i mange år. Arbejdet inden for Fredericia Kommune i Rengøringsteamet. Arbejdet ved Rabek Fisk både i Fredericia og Kolding i en del år. Arbejdet ved Tholstrup og Danforel. Arbejdet ved Herslev Centralskole i børnehaven. Og til sidst arbejdet på Kobbelgården i køkkenet,” står der i mailen, som fortsætter:
 
“Jeg har altid sat en ære i at klare mig selv og i at arbejde. Men jeg står nu i den situation, at min ryg ikke kan klare mere,” skriver Henny Soelberg i mailen. 
 
Henny Soelberg skriver også, at hun dagligt får store doser medicin, men alligevel har smerter, og at hun har været i flexjob, men at hun på grund af ryggen ikke kan klare selv en times arbejde om dagen.
 
“Jeg vil med denne mail appellere til dig som borgmester i Fredericia Kommune. Kan det virkelig være rigtigt, at man som borger i Fredericia Kommune gennem hele livet skal udsættes for dette. Jeg er snart ved at give op,” står der i mailen. 
 
Og det fik borgmesteren til at indkalde Henny til et møde, der blev afholdt i fredags, og som Henny Soelbergs sagsbehandler fra FOA Lillebælt, Marianne Melgaard også deltog i. Inden da havde de to været til møde med en borgervejleder fra Fredericia Kommune. 
 

Møde med stor betydning

Og Henny Soelberg var lettet efter mødet.
 
“Borgmesteren sagde mange gange, han var glad for, at jeg havde sendt den mail, så det er jeg lidt stolt af, at jeg gjorde. Nu føler jeg, de forstår mig lidt mere,” siger Henny Soelberg.
 
Inden mødet var planen for Henny Soelberg, at hun skulle til behandling på Smerteklinik i Give, hvor hun ville være nødt til at blive kørt med ambulance, og derefter skulle hun i yderligere praktik for at blive afklaret.
 
Efter mødet i fredags stod det klart, at Henny Soelberg ikke skal i mere arbejdsprøvning. 
Det oplyser Marianne Melgaard.
 
“Det blev sagt, at Henny ikke skal i mere praktik eller arbejdsprøvning. 
Og vi var allesammen enige om, at denne sag ikke skal trækkes yderligere i langdrag,” siger Marianne Melgaard.
 

Borgmester vil have ændret loven

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jacob Bjerregaard, men mandag eftermiddag var der en demonstration i Fredericia arrangeret af Aktion Systemets Ofre Jylland, og her holdt borgmesteren en tale.  

Ifølge Fredericia Avisen sagde Jacob Bjerregaard blandt andet:
 
"Jeg har meldt meget klart ud, hvor jeg står i den her debat, det tror jeg ikke, vi er helt enige om i Fredericia byråd, men jeg mener, at vi er nødt til at få ændret den gældende lov, der er omkring førtidspensionen. Når det kommer til afklaring af at få en førtidspension, så er der for mange eksempler på, at sagerne trækker ud i årevis grundet reglerne. Problemet er, at det slider på de berørte borgere, men også på de involverede medarbejdere."

Dennis Mølgaard Hansen er arbejdsmarked og borgerservicechef i Fredericia Kommune. Han vil ikke kommentere Henny Soelbergs sag, men siger:

“Vi skal hele tiden og løbende vurderede, hvor meget vi har for at afdække en borgeres arbejdsevne. Når vi synes, vi har nok, stopper vi der."

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev