Annonce

Smertefuld ambulancetur skal presse Henny tilbage på job


Henny Soelbergs arbejdsevne er lig nul, vurderer læger. Alligevel insisterer kommunen på, at hun skal på smerteklinik, selvom det kræver, at hun skal transporteres en time i ambulance.

Annonce

Henny Soelberg har fire diskusprolapser og kan ikke længere passe et arbejde. Alligevel insisterer kommunen på, at hun fortsat skal undersøges. Søren Skarby

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Henny Soelberg har fire diskusprolapser og et lændeskred, hvilket gør det umuligt for hende at arbejde. Ifølge alle de læger hun er blevet tilset af, kommer hun ikke til at kunne arbejde igen nogensinde, som Fagbladet FOA tidligere har beskrevet.

Læs også: Henny har mistet arbejdsevnen: Bliver nægtet førtidspension

Alligevel vil Fredericia Kommune have hende igennem et forløb på en smerteklinik, inden den efterfølgende vil have hende i praktik.

Men fordi der er lang ventetid på den smerteklinik, der ligger tættest på Henny Soelbergs bolig, vil kommunen sende Henny Soelberg til Give, som er en times kørsel væk. Og da Henny Soelberg ikke kan sidde i en bil mere end fem minutter ad gangen, vil kommunen have hende afsted med en ambulance, hvor hun kan være liggende.

Kørsel bliver et mareridt

Af journalnotatet fra den seneste samtale med Fredericia Kommune, som Henny Soelberg deltog i, fremgår det, at hun skal tage kontakt til sin egen læge med henblik på at få sygetransport og på den måde kan blive transporteret i ambulance til Give.

”Det bliver et mareridt at skulle køre frem og tilbage i en time. Der er jo lang tid,” siger Henny Soelberg. Hun forstår ikke, hvorfor hun skal sendes til en smerteklinik.

”Jeg bliver ikke rask af at komme på smerteklinik, det står flere steder i min journal. Det er ved at være hårdt for mig det her forløb. Jeg er ved at blive væltet omkuld, og jeg kan ikke holde til det,” siger Henny Soelberg, som er 54 år. Inden hun blev sygemeldt, har hun tidligere både arbejdet som køkkenmedhjælper og dagplejer.

Smerteklinik vil ikke hjælpe på arbejdsevnen

I en tidligere udtalelse fra Arbejdsmedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital, står der om Henny Soelberg:

”Hun er henvist til smertecenter og afventer tilladelse hertil, og jeg pointerer, at behandlingen her heller ikke vil gøre patienten rask, ej heller give hende arbejdsevnen tilbage. Man kan højest håbe på lindring af patientens smerter.”

Heller ikke hendes sagsbehandler fra FOA Lillebælt, Marianne Melgaard begriber, hvorfor man vil have Henny Soelberg på Smerteklinik i Give:

”Det er håbløst og vanvittigt, at man vil tvinge en borger til liggende transport, når hun risikerer at blive invalideret af det. Det, har ortopædkirurgerne sagt, bliver hendes livsvilkår. Det er ikke meningen, at folk skal slæbes rundt til unødig dokumentation, fordi man vil afklare yderligere,” siger Marianne Melgaard.

Kommunen har afvist førtidspension

I juni afviste rehabiliteringsteamet i Fredericia Kommune, at Henny Soelberg kunne få førtidspension. I stedet vurderede teamet, at Henny skulle på smerteklinik og derefter i praktikforløb, ”hvor der tages højde for skånehensyn, og der derfor ikke er fysisk belastende opgaver, men mere fokus på kommunikative opgaver,” som der står i indstillingen.

Fredericia Kommune har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev