Annonce

To hverdagsguider og en sosu-hjælper, holder om hinanden og smiler.

Sådan vender sosu'er stemningen på jobbet


Hverdagsguider holder udkig efter positive historier og finder løsninger på problemer.

Annonce

Hverdagsguiderne Kirsten Nissen (midt) og Rikke Pagh (th.) sætter skub i den gode stemning hos kollegerne, blandt andre sosu-hjælper Anette Breitenstein. Lars Aarøe

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

De gode historier står i kø, når man møder medarbejderne på demensenheden Slotsgården i Horsens. De deler ud af alt det, der får hverdagen til at lykkes. Og to nyuddannede hverdagsguider på enheden sørger for at holde liv i historierne. 

Læs også: Sosu'er bliver hverdagsguider: Sådan styrker de den faglige stolthed

“Det er vigtigt at dyrke de gode historier. Det gjorde vi også i forvejen, men nu har vi mere fokus på den positive stemning,” siger Kirsten Nissen, social- og sundhedsassistent og hverdagsguide.

Lys på det der lykkes 

“Det, lygten lyser på, er det, man ser. Og vi skal lyse på de ting, der lykkes,” supplerer social- og sundhedsassistent og hverdagsguide Rikke Pagh. 

Kirsten Nissen og Rikke Pagh er to af 100 hverdagsguider i Horsens Kommune. De skal guide til god stemning, arbejdsglæde og faglig stolthed. 

“Hvis der er sygdom, kan morgenstemningen let komme til at handle om, at uha, vi får travlt. Nu er vi blevet bedre til at tænke over, hvordan vi taler om tingene,” siger Kirsten Nissen. 

God stemning smitter

Hverdagsguiderne bakkes op af kollegerne. 

“God stemning smitter, og det gør dårlig også. Hverdagsguiderne skaber positiv energi. Det giver et løft og faglig stolthed at dele gode oplevelser,” siger social- og sundhedshjælper Anette Breitenstein. Med de gode historier følger et øget fokus på, hvordan man kan ændre tingene. 

Læs også: Forsker: Flere plejeskandaler i vente efter Kongsgården

“Guidekurset handlede også om at tale om det negative, og hvad vi kan gøre ved det. Hvad kan vi påvirke? Der er ingen grund til at bruge energi på noget, vi ikke kan påvirke. Det må vi gå til ledelsen med. Vi er sammen om at få det til at køre, og det skaber sammenhold at tale om tingene på den måde. Vi udfordrer tankegangen hos hinanden,” siger Rikke Pagh. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev