Annonce

Caroline fik lønforhøjelse med hjælp fra FOA


Den 22-årige pædagogmedhjælper Caroline Horst havde af sine forældre fået fortalt, at hun burde være medlem af en fagforening. Det råd blev hun glad for, da FOA hjalp hende med at få en lønforhøjelse. 

Annonce

Caroline Horst fik hjælp fra FOA til at forhandle en lønforhøjelse til hende.  Lars Aarø

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

22-årige Caroline Horst er vokset op med en far, der er maskinmester, og en mor der er sygeplejerske. Så da hun for to år siden fik et job som pædagogmedhjælper, fik hun besked hjemmefra om, at hun skulle melde sig ind i en fagforening. 

”Så det har lidt været en del af min opdragelse, at jeg skal være medlem af en fagforening. Mine forældre er jo dygtige mennesker, så jeg ville gerne følge deres råd. Det er heldigt, for ellers tror jeg ikke, at jeg havde meldt mig ind i FOA,” fortæller hun.

Det var en beslutning, som Caroline skulle vise sig at blive glad for, og hun er i dag meget tilfreds med at være medlem af en fagforening.

”Det er jo ligesom at have en forsikring for alt muligt andet. Så er man sikret hjælp, hvis der sker noget på arbejdet,” siger Caroline.

Hjælp til lønnen

Caroline fik tilbud om at få lavet et løntjek af FOA, som hun takkede ja til.

”Det så fint ud med min løn, men så fik jeg også et tilbud om, at de kunne prøve at forhandle min løn. Jeg havde ellers fået gjort klart fra min arbejdsplads, at en lønforhøjelse ikke var noget, jeg skulle regne med. De havde sagt, at jeg stadig var på startløn, og at jeg skulle være der i flere år og have mere ansvar, før det kunne komme på tale,” fortæller Caroline. 

Til lønforhandlingen gik det dog bedre, end Caroline havde regnet med.

”Jeg var ikke selv med til samtalen, men jeg fik bagefter at vide, at de fra FOA havde haft gode argumenter. Så det endte med, at jeg fik 500 kroner mere i løn om måneden. Der skulle bare en til at tage kampen for mig. Det er jeg helt vildt tilfreds med,” siger hun. 

Ikke noget man lærer i skolen

Caroline er derfor glad for, at hun har meldt sig ind i FOA. Hun tror dog, at mange i hendes aldersgruppe ikke ved, hvad en fagforening egentlig kan.

”Mange af mine jævnaldrende melder sig ind i de gule fagforeninger på grund af prisen, og fordi de ikke er klar over, hvad en fagforening egentlig kan hjælpe med. Det er jo ikke noget, vi lærer i skolen. Men en fagforening kan virkelig hjælpe med at finde ud af, hvad man har af rettigheder, for det er jo ikke noget, som arbejdspladserne gør en opmærksom på,” fortæller Caroline.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev