Annonce

Tema: Din ferie

Ansatte gik glip af løn i ferien: Fik flere tusinder efter løntjek


På en fødeafdeling på Hospitalsenheden Midt, opdagede et medlem, at hendes vagtplan så helt skæv ud i ferien. Det viste sig, hun ikke fik de rette tillæg.

Annonce

Hanne Kjeldsen har som formand for social- og sundhedssektoren i FOA Viborg hjulpet en række medlemmer med at få den rette løn under ferie. FOA Viborg

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Det var et tilfælde, der gjorde, at FOA Viborg blev opmærksom på, at otte social- og sundhedsassistenter, der alle arbejder på den samme afdeling på Hospitalsenheden Midt i Viborg ikke fik den rette løn, da de holdt ferie.

Det husker Hanne Kjeldsen, sektorformand for social- og sundhed, FOA Viborg.

”Et medlem kom og spurgte, hvorfor man ikke fik tillæg, når man holdt ferie. Det havde hun fået på sin tidligere arbejdsplads, og så efterforskede vi det,” siger Hanne Kjeldsen.

Blev sat i andre vagter

Medlemmerne var i ferien sat i vagter, der ikke lignede dem, de havde uden for ferien, og det betød, at medarbejderne fik færre timer med aftentillæg end det, de var vant til.

Derfor rejste FOA Viborg et krav over for regionen. Og da fejlen havde stået på i flere år, krævede FOA at gå 10 år tilbage, men endte med at nøjes med fem år.

”Da vi rejste kravet, kunne regionen se, at det var en fejl og erkendte det,” siger Hanne Kjeldsen.

Fik op til 8.000 kroner tilbage

For medlemmerne betød det, at de fik mellem 2.600 og 8.000 kroner tilbage for manglende tillæg under ferie gennem flere år.

Efterfølgende blev der tjekket op på, at det ikke foregik andre steder på hospitalet. 
For Hanne Kjeldsen er det vigtigt, at medlemmerne er opmærksomme på den løn, de får udbetalt.

”Det er rigtig vigtigt, at medlemmerne tjekker deres lønsedler. Når de har været til løntjek, ved de, hvad de skal være opmærksomme på,” siger Hanne Kjeldsen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev