Annonce

Dennis Kristensen

Debat 

Klumme: Du skal ikke risikere liv og helbred


Er dit liv eller helbred truet, har du ret til at undlade at udføre en arbejdsopgave. Den ret skal du bruge, opfordrer formand for FOA, Dennis Kristensen.

Annonce

Du har ret til at undlade at udføre arbejde, der truer dit liv og helbred. Den ret opfordrer formand for FOA Dennis Kristensen til, at du bruger, efter politikerne har droppet plan om 150 ekstra pladser i behandlingspsykiatrien.  Jørgen True

Af Dennis Kristensen
Formand

Annonce

De ansatte i socialpsykiatrien får ikke forbedret sikkerheden på bostederne. De fleste partier i Folketinget aftalte i efteråret at gennemføre en plan til forebyggelse af vold og trusler i socialpsykiatrien. Den vigtigste del af planen var at oprette 150 ekstra pladser med et højere sikkerhedsniveau i tilknytning til behandlingspsykiatrien.

Den plan har Dansk Folkeparti nu desværre hældt i skraldespanden. Ministeren vil godt nok gøre et nyt forsøg til efteråret, og der vil sikkert igen blive snakket rigtigt meget, som der er tradition for at gøre i og omkring psykiatrien, uden at det ender med, at der sættes handling bag de endeløse talestrømme. Det betyder, at de ansatte ikke længere kan forvente hjælp til at sikre, at drab og overfald forebygges. Derfor må du, dine kolleger og FOA i stedet lægge kræfterne sammen for at sikre jeres liv og lemmer. 

Du kender det måske i forvejen som ‘liv, ære og velfærd’. Du kommer til at høre mere om det, fordi vi efter Dansk Folkepartis svigt nu sætter en oplysningskampagne i gang.

Dennis Kristensen, formand
Du har ret til at undlade at udføre arbejde, der truer dit liv eller helbred. Den ret skal du bruge. Det samme skal dine kolleger. Det er ikke en mulighed at nedlægge arbejdet – med løntræk til følge – for at presse forbedringer på et eller andet område igennem over for arbejdsgiveren. Det er i stedet en mulighed – uden løntræk – at værge for sig ved at undlade at udføre de opgaver, der indebærer risiko for legemsbeskadigelse eller det, der er værre, indtil risikoen er fjernet.

Du kender det måske i forvejen som ‘liv, ære og velfærd’. Du kommer til at høre mere om det, fordi vi efter Dansk Folkepartis svigt sætter en oplysningskampagne i gang om, hvornår du og dine kolleger kan undlade at udføre farligt arbejde. 

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev