Annonce

En kvinde bukker sig forover mens hun kigger en ældre dage i øjnene. Den ældre dame sidder i en kørestol

Tema: De sidste arbejdsår

FOA-medlemmer: Vi klarer ikke senere pension


Næsten to ud af tre FOA-medlemmer mener ikke,
at de kan arbejde til pensionsalderen, hvis den hæves. 

Annonce

“Jeg har allerede fået en arbejdsskade, så efter en otte timersvagt er jeg nødt til at tage noget smertestillende. Derfor tror jeg ikke, at jeg kan arbejde til pensionsalderen, hvis den bliver højere, end den er nu,” siger 28-årige sosu-assistent Lotte Berthelsen. Niels Åge Skovbo

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

Det bliver svært for mange af FOAs medlemmer at holde et helt arbejdsliv, hvis pensionsalderen sættes op. I en medlemsundersøgelse svarer 62 procent, at de sandsynligvis ikke eller helt sikkert ikke kan blive på arbejdsmarkedet til pensionsalderen, hvis den hæves med blot et halvt år.

Det hænger sammen med, at FOAs medlemmer kommer ud at arbejde i en tidlig alder og har et hårdt fysisk arbejde, siger FOAs formand, Dennis Kristensen.

“Vi ved fra Arbejdstilsynet, at det at arbejde med mennesker herunder i ældreplejen rangerer meget højt blandt de mest belastende job,” siger Dennis Kristensen.

Enhedslisten har netop stillet forslag om, at alle danskere skal kunne trække sig tilbage efter 40 år på arbejdsmarkedet og have ret til nedsat tid efter 35 år.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

FOA tidligere har foreslået en fleksibel tilbagetrækningsalder, så dem med de hårde job kan gå tidligere på pension.

Det er et spark lige i ansigtet på FOAs medlemmer, når der kommer forslag om at hæve pensionsalderen og droppe efterlønnen.

Dennis Kristensen, formand for FOA

Regeringsparti foreslår højere pensionsalder

Emnet blev aktuelt igen i slutningen af februar, da regeringspartiet Liberal Alliance foreslog, at pensionsalderen skal hæves og efterlønnen helt droppes. 

“Liberal Alliance er er helt ude i skoven med det forslag. Deres kernevælgere kan sikkert godt arbejde længere i deres kontorjob, men de ved bare ikke, hvad det vil sige at arbejde med mennesker, og hvor nedslidende det er både fysisk og psykisk,” siger FOA-formanden.

Læs mere om undersøgelsen: Forventninger til tilbagetrækning 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev