Annonce

En kvinde, iført tørklæde og lysebrun trøje, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Leder: Mød årets kollega


Da Fagbladet FOA efterlyste eksempler på, hvad en god kollega er, og hvordan man anerkender en god kollega, væltede eksemplerne ind, skriver chefredaktør Gitte Hejberg.

Annonce

Det væltede ind med gode forslag, da Fagbladet FOA efterlyste eksempler på gode kolleger, skriver chefredaktør Gitte Hejberg. Jørgen True

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

På Fagbladet FOA gør vi en dyd ud af at råbe op på medlemmernes vegne. Vi skriver for eksempel jævnligt om emner som mobning, stress og alt få for hænder, der gør jobbet unødigt surt.

Men vi holder mindst lige så meget af at skrive om det, der gør arbejdslivet værd at leve. Det, der får os ud af den lune seng om morgenen, og får os til at blive i faget år efter år. Spørger man FOA-medlemmerne, er de færreste i tvivl om, at skønne, sjove og seje kolleger tæller som et kæmpe plus i arbejdslivet.

Hele 97 procent mener i en ny undersøgelse, at de har gode kolleger.

Men hvad kendetegner en god kollega, og hvordan anerkender man en god kollega? Det satte fagbladet sig for at undersøge og bad i den forbindelse FOAs medlemmer om at indstille en god kollega på FOAs Facebookside. Indstillingerne væltende ind, og i dag kan vi kåre Jette Kaufmann Laursen som Årets kollega. Det, der kendetegner Jette, er, at hun får kollegerne til at vokse. Hun formår at få nye og lidt usikre kolleger til at realisere deres potentiale.

Læs også: Tillykke: Jette er Årets kollega

Hun kan både stryge dem med og – ikke mindst – mod hårene. Hun siger tingene åbent, ærligt og gerne tilsat en rå, men hjertelig humor. Tillykke, Jette. Godt gået!

Lederen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev