Annonce

En mand, iført gul uniform, står foran en ambulance med hænderne over kors

Allan Nielsen forventede en check, men fik en regning


Paramediciner Allan Nielsen forventede en check, men fik en regning og en bunke papirer med uoverskuelige regnestykker fra Region Syd. Det er frustrerende, mener han.

Annonce

Paramediciner Allan Nielsen regnede med, at han havde penge til gode hos Region Syd, som har overtaget ambulancedriften efter Bios gik konkurs. I stedet fik han en regning. Robert Attermann

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

I de her dage dumper der mails ind fra Region Syd til de tidligere Bios-ansatte, hvor de kan se, hvor meget de har til gode hos regionen, der har udbetalt løn til redderne, siden regionen overtog driften. For paramediciner Allan Nielsen var det en skuffende oplevelse. Han fik en regning på små 600 kroner.

”Det, synes jeg, virker meget mærkeligt, i og med at jeg har haft en ekstra vagt, jeg ikke har fået løn for, og jeg kan se på det acontobeløb, jeg har fået på min konto, at det i hvert fald ikke er mere, end hvad jeg plejer at få udbetalt,” siger han.

I alt var Allan Nielsens krav til regionen på 111.981 kroner udover, hvad han har fået udbetalt i løn efter konkursen. Men en del af det var feriepenge og andre ting, han ikke skulle have i hånden med det samme. I alt anerkendte regionen kun 36.807 kroner, og modregnet det acontobeløb, Allan Nielsen allerede havde fået udbetalt, så endte den samlede opgørelse altså med at være et minus.

Uenighed om ferie og overarbejde

Allan Nielsen kan slet ikke gennemskue de papirer, han har fået fra Region Syd, og nu har han henvendt sig til FOA for at få kigget på sagen igen.

Region Syd og fagforeningerne er uenige om, hvordan feriepenge og overarbejde skal gøres op, og derfor mener Region Syd, at de skylder redderne 47 millioner kroner i alt, mens FOA og 3F mener, at medarbejderne har 66 millioner kroner til gode. Det irriterer Allan Nielsen, at parterne ikke er blevet enige om, hvordan det skyldige beløb skal regnes ud på forhånd, så han og kollegaerne kan få en afgørelse en gang for alle.

”Jeg synes, at det er ærgerligt, at man ikke har fået styr på det, inden man melder noget ud. Det eneste vi ikke har brug for er mere uro og mere ballade. Vi har sådan set brug for, at der bare kommer styr på det,” siger Allan Nielsen og tilføjer, at flere kollegaer går med de samme frustrationer.

Tillidsmand forstår frustrationer

Fritz Kjær er fællestillidsrepræsentant for de tidligere Bios-ansatte, der har penge til gode fra Region Syd. Han oplevede selv, at der var en trykket stemning, da den samlede opgørelse kom, og det stod klart, at Region Syd kun har anerkendt 71 procent af reddernes krav, og at mange derfor vil ende i samme situation som Allan Nielsen, oven på et turbulent år med Bios.

”Det er en ømtålelig sag det her, der rammer en masse af mine kollegaer, som har ydet et ekstraordinært arbejde sidste år for at få tingene til at hænge sammen. Så jeg kan godt forstå, at der er nogle, der er trætte nu,” siger Fritz Kjær.

Han er fortrøstningsfuld over det videre forløb, for han synes, at han møder velvilje fra regionens side til at se på sagerne på ny.

Samtidig melder FOA, at der stadig kommer helt nye krav fra medlemmerne til regionen, som ligger oven i de 66 millioner kroner, der blev gjort krav på fra de ansatte i første omgang.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev